Foto:

Schiedam-Noord slibt dicht

Door Frank Willemse

Wie met de auto of bus naar Schiedam-Noord moet, kent het probleem: in de spits is het file of stapvoets rijden. Vrijwel elke middag is het raak op de 's-Gravelandseweg; dé ontsluitingsweg naar Schiedam-Noord. Een extra ontsluitingsweg van de Spaanse Polder dwars naar Schiedam-Noord is al jarenlang een grote wens. Maar: met een extra baan op de rotonde Zwaluwlaan, Slimme Watering kan mede het opstropen verminderen'', volgens een voorstel van de VVD.

SCHIEDAM - 'Schiedam-Noord moet beter ontsloten worden voor het autoverkeer.' Dat staat als speerpunt in het bestuursakkoord 2018-2022 van het nieuwe college. Daarmee maakt de nieuwe wethoudersploeg duidelijk dat het fileprobleem hun aandacht heeft en nodig opgelost dient te worden. Met een nieuwe ontsluitingsweg, de Polderdwarsweg, die uitkomt halverwege de 's-Gravelandseweg. Een nieuwe autoweg rechtstreeks van de Spaanse Polder naar Noord. Die moet de dagelijkse file van industriegebied Rotterdam Noord West op de Matlingeweg en rijksweg A20 verminderen. Vooral zodat Schiedammers zonder omweg naar Noord kunnen rijden. Die ontsluitingsweg is al jarenlang een wens maar ook 'een heet hangijzer' voor Rotterdam dat vreest dat een nieuwe baan voor sluipverkeer gaat zorgen en dus voor nog meer files.

Neem dan de bus, zou je denken. Maar wie nu met de bus van station Schiedam naar Noord moet, staat regelmatig vast en is een uurtje later thuis. Zonder busbaan sta je bumper aan bumper omdat het verkeer opstroopt langs de hele, twee kilometer lange 's-Gravelandseweg.

Meer berichten