Foto:

Familie-ijsbaan Van Vliet als eerste open

Frank Willemse

Even is Schiedam nationaal nieuws als een nieuwslezer meldt dat er deze zondag al geschaatst kan worden. Naast Laren, Haaksbergen en Doorn wordt Schiedam vermeld waar als eerste op natuurijs geschaatst kan worden. In Schiedam geen marathonbaan, maar een gezellige familie-ijsbaan op tennispark Van Vliet. Een feest voor de kinderen!

Schiedam - Bezorgt kijkt Miranda van Vliet naar de helblauwe lucht. Zij heeft liever bewolking zodat de ijsbaan niet smelt onder de zonneschijn. Met haar man Martin is zij sinds vorige week druk in de weer om de tennisbanen om te toveren tot een mooie ijsvlakte. Op de gravelbanen waar vorige week nog werd getennist. Nu zijn de netten en lijnen voor een 200 meter ijsbaan. Met midden op het terrein kleurige feestverlichting en muziek om de jeugdige schaatsertjes te plezieren.

Laagje voor laagje sproeien voor een mooie ijsbaan

''Tja, best veel werk'' zegt zij. Vooral voor man Martin die hele nachten bezig is om de baan te prepareren. Dat betekent: laagje voor laagje sproeien met een dunne laag water op het gravel. Nauwkeurig werk voor 'haar ijsmeester' anders krijg je bomijs waarop het slecht zwieren is.

Buitenbar

Sinds begin van de week is IJsbaan Van Vliet, aan de Stadhouderslaan, dus voorzichtig open. Miranda hoopt op een lange vorstperiode, ook aan het eind van de week. Voorlopig kunnen de bezoekers 's morgens en 's avonds de schaatsen onderbinden.
Buiten is een bar met speciale wintertraktaties als erwtensoep, knakworst en warme chocolademelk. Voor een paar euro kun je er lekker buiten schaatsen. Met name voor de jeugd een uniek belevenis.
''Zoveel ijsdagen hebben wij niet'', zegt Miranda. Vorig jaar was het helemaal mager. Uiteindelijk waren het er twee in maart. ''Dit jaar ziet het er beter uit.''

Traditie

Tennispark Van Vliet kent een lange traditie als familie-ijsbaan. Al decennia lang wordt er geschaatst pal achter het Julianapark.
Vanmiddag meldden zich al ouders met kinderen met de grote vraag: Wanneer kunnen we schaatsen?

Voor wie de openingstijden van de ijsbaan wil weten, ga naar Facebook van het tennispark of mail: tennispark.van. vliet@planet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden