Nexus leek zich tegen het Zeeuwse Atlas naar een ruime overwinning te spelen. Na de pauze haperde het scorend vermogen echter en waren vier treffers niet voldoende om de winst velig te stellen. (Foto: PR/Nexus)
Nexus leek zich tegen het Zeeuwse Atlas naar een ruime overwinning te spelen. Na de pauze haperde het scorend vermogen echter en waren vier treffers niet voldoende om de winst velig te stellen. (Foto: PR/Nexus) (Foto: )

Nexus toch een beetje blij na verdampen voorsprong

door Gerard S. Verver

SCHIEDAM – Nexus leek voor een verrassing te gaan zorgen. Daarvan zou Atlas het lijdend voorwerp worden. 12-6 was de stand halverwege. Geen vuiltje aan de lucht. Toch liep het anders af en "mochten we blij zijn, dat de 15-16 in de slotfase minuten alsnog 16-16 werd."

"Natuurlijk was er opluchting, maar ook teleurstelling, omdat het niet mogelijk bleek die voorsprong vast te houden en over de streep te loodsen." Trainer Bertjan Bron zag de Zeeuwse tegenstander na de pauze opleven en het vertrouwen van zijn dames en heren ondermijnen. "Maar in feite speelden wij niet anders dan voor de rust. Alleen haperde het scoren. Lukt het om enigszins met Atlas mee te blijven scoren dan is er niets aan de hand en pakken we wellicht de winst wel. In de ploeg missen we op dergelijke momenten eigenlijk een speler, die het spel dood kan maken. Eentje, die rustig blijft en kansjes creëert." Komt bij, dat Noah Poppelier geblesseerd (enkel) naar de kant moest. "Met zijn lengte scheelt dat in de rebound." Zaterdag gaat de reis naar het puntloze Madjoe. "Winnen we daar, dan hoeven we niet meer naar onderen te kijken en houden we aansluiting bij de top. Dan spelen we bovendien nog ergens voor." Bron ziet zijn achttal gaandeweg groeien. "Die groei was er al op het veld en winnen we van de koploper. Een trainer mag niet snel tevreden zijn, maar ik denk dat we in de zaal goed bezig zijn."

Meer berichten