Hans van Iperen rapt felicitaties
Hans van Iperen rapt felicitaties (Foto: Maziane)

79-jarige rapt school plat

150 jaar bestaat Lyceum Schravenlant dit jaar en dat wordt gevierd! Bij de start van jubileumjaar 2019 werden de leerlingen van de Schiedamse school voor havo en vwo verrast met een zorgvuldig geheim gehouden openingsprogramma.

Natuurlijk was de openingsfilm die in alle lessen tegelijk werd afgespeeld te gek en was het swingende optreden van Brassband DreamTeam ShowTime spectaculair, maar de verrassing was voor de verzamelde leerlingen toch wel een Nederlandstalige rap! 

Niet gevestigde namen als Broederliefde of Jebroer, maar oud-leerling Hans van Iperen stapte naar voren, pakte de microfoon en rapte om de ruim 600 aanwezige leerlingen zijn gelukwensen over te brengen.

Dat leidde tot open monden en opmerkingen als “Zo hé, respect voor wat die man daar doet!”, want Hans tikt bijna de 80 aan! 

De zaal – het atrium van de school in dit geval – lag aan zijn voeten en het applaus en gejuich moet tot buiten de jubilerende school te horen zijn geweest!

De Schiedamse openbare school voor havo en vwo werd in 1869 opgericht als Hoogere Burgerschool. Later kwam daar de MMS (middelbare meisjesschool) bij. In 1958 deed Hans van Iperen eindexamen hbs-b. Met de invoering van de Mammoetwet in 1968 werd het Schravenlant een school voor havo en vwo. Al meer dan 10.000 Schiedammers - en anderen uit de omgeving - hebben op Schravenlant hun diploma gehaald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden