In een nog kerstelijk versierd clubgebouw krijgt Toon Wolters van SVV-voorzitter Edwin Suttorp de papieren aangereikt, die hem na ondertekening nog een jaar aan de club binden. (Foto: Persgroep/gsv).
In een nog kerstelijk versierd clubgebouw krijgt Toon Wolters van SVV-voorzitter Edwin Suttorp de papieren aangereikt, die hem na ondertekening nog een jaar aan de club binden. (Foto: Persgroep/gsv). (Foto: )

Retro: SVV-Heerenveen na zeventig jaar op herhaling

"Het wordt voorpagina-nieuws", voorspelde SVV-voorzitter Edwin Suttorp, voordat hij aan zijn nieuwjaarsrede begon. Nadat de kelkjes met champagne waren rondgegaan kwam het hoge woord er uit: "We gaan de opening van het nieuwe Harga vieren met een herhaling van SVV-Heerenveen."

Door Gerard S. Verver

Schiedam - Daarmee gaat de club zeventig jaar terug in de tijd. Naar 1949 toen het de Friezen in de Kuip met 3-1 versloeg en landskampioen werd. Het terughalen van die wedstrijd tekent voor het elan dat de nieuwe bestuursploeg heeft geactiveerd. Suttorp en de zijnen zetten de schouders onder een club, die enige tijd in verwarring was.

Redder?

"Maar ik zie mezelf niet als de redder van SVV", vindt de huidige voorman. "En evenmin als de gedroomde voorzitter. Dat moet iemand worden, die veel op Harga kan zijn en de vereniging als vader hoedt. Daar ben ik niet het type voor.

"Zie mij maar als interim. Als iemand, die bezig is een goede organisatie neer te zetten en aan een visie- en beleidsplan werkt. Geen idee hoeveel tijd dat vergt, maar neem maar van mij aan dat ik pas naar de achtergrond verdwijn als alles reilt en zeilt zoals ik dat voor ogen heb."

2 juni

En dan toch ook nog even over SVV-Heerenveen. "We gaan er 2 juni een groot evenement van maken. Willen Schiedam laten weten, dat SVV weer mee telt. Dat het bouwt aan een nieuwe toekomst op een nieuw complex."

Meer berichten