De bijna 4 jarige Nora Steketee opende met een sleutel de nieuwe speelplek op de Kloosterplaats.
De bijna 4 jarige Nora Steketee opende met een sleutel de nieuwe speelplek op de Kloosterplaats. (Foto: Frank Willemse)

Veilige speelplaats in hartje centrum

De bijna 4 jarige Nora Steketee opende met een sleutel de nieuwe speelplek op de Kloosterplaats. Samen met eigenaresse van de naastgelegen koffiezaak die de nieuwe speelplek elke dag opent en dichtdoet. Sinds vorige week is het terrein achter de koffiezaak als speelplek geopend.

Door Frank Willemse

Schiedam - Sinds dit voorjaar is de luxe koffie- en theezaak gevestigd op de Broersvest pal naast de Kloosterplaats. Dit project van de gemeente Schiedam is nog steeds niet af maar nu wel met een veilig hek om de speeltuin. Met een doorgang naar de speelplek wil de koffiezaak als wederdienst aan de gemeente als beheerder dienen.

''Dat komt goed uit want in onze horecazaak komen veel gezinnen of grootouders die rustig kunnen genieten als de kinderen buiten spelen. En voor toilet of een pleister kunnen de kinderen altijd binnen komen'', vertelt de nieuwe horecaonderneemster die daarnaast verloskundige in Vlaardingen is.

Cake-bar

Kindvriendelijk dus met eigen mini cake-bar voor kinderen. En nu dus de speeltuin met boomstammen en touw. Waar in de lente het terras komt met uitzicht op de speeltuin. Eigenaresse Caroline Alink is dol op kinderen en zeker op 'bijdehandje Nora'. Die als centrumbewoonstertje grootvader Harr Wiegman graag meetrekt naar Latte Heart Coffee & Cakes.

Meer berichten