In De Kleine Confiance wordt door acht teams wedstrijdbiljart gespeeld. "Maar", zegt Chris Voets (links), "iedereen kan bij ons zomaar binnen lopen om een potje te spelen". (Foto: Persgroep/gsv)
In De Kleine Confiance wordt door acht teams wedstrijdbiljart gespeeld. "Maar", zegt Chris Voets (links), "iedereen kan bij ons zomaar binnen lopen om een potje te spelen". (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

'Biljarten is echt nog lang niet toe aan zijn pensioen'

Schiedam – Biljarttafels genoeg in Schiedam. Vooral voor liefhebbers. De wedstrijdsport lijkt gezakt naar een lager niveau. Een inventarisatie geeft echter een ander beeld. Hotspots zijn De Kleine Confiance, Thalia en De Nieuwe Brug. Daar worden de keus nog echt serieus gekrijt.

In De Kleine Confiance zwaait al vele tientallen jaren de familie Voets de scepter. "Dat biljarten leeft nog wel degelijk", verzekert ons Voets senior op een rustige vrijdagmiddag. De tafels zijn dan nog leeg, maar enkele uren later klinkt het geklik van de ballen: rood, wit en geel. Het knusse etablissement aan de Rotterdamsedijk/beneden is de thuisbasis van acht teams.

"En de spelers komen niet alleen van hier, maar ook uit de regio", tekent Chris Voets aan. "Natuurlijk zijn er daarnaast ook altijd mensen, die zomaar binnen lopen en een potje willen spelen. Geen probleem." De Kleine Confiance ("We bestaan meer dan veertig jaar") heeft eveneens nogal eens een Nederlands of Zuid-Hollands kampioenschap in huis.

Voets: "Neem maar van mij aan: het biljarten is nog steeds niet aan zijn pensioen toe." Wie dat eens wil meebeleven moet maar eens binnen stappen op de avonden dat er gespeeld wordt om de DKC-cup of op 9 februari bij de districtsfinale libre 1e klas of 2 maart bij de finale bandstoten 3e klas. In De Nieuwe Brug is in het weekeinde van 19 en 20 januari de districtsfinale libre 2e klas.

Meer berichten