Foto: Foto:

Chapeau voor vrijwilligers

Aan het einde van het jaar worden door diverse instanties vrijwilligers in het zonnetje gezet. Gelukkig maar want zonder deze mensen en daarbij bedoel ik ook de mantelzorgers zou alles als een kaartenhuis in elkaar storten.

Zo ook in onze SooS , want zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om deze goed te laten draaien. Het hele jaar zijn zij belangeloos in touw en alleen de laatste maand al hebben wij enorm veel een beroep op hen gedaan. Denk aan het Sinterklaasfeest, modeshow, 5-jarig bestaan Roze Café, Open Huis... en vergeet niet het laatste kunststukje: de twee sessies van het Kersteten.

Ondanks dat de vrijwilligers hiervoor uitgenodigd waren als dank voor het vele werk, hebben diverse mensen de hele dag op hun benen gestaan om alles goed te laten verlopen en daarom vanaf hier: CHAPEAU.

Ik heb samen met ongeveer 140 bezoekers ontzettend genoten van het geweldige eten, maar ook de geweldige sfeer die zo'n dag met zich meebrengt. Na zo'n dag moet ik extra denken aan mensen die ons ontvallen zijn en bij de achterblijvers een enorme leegte achterlaten.

Als ik in de krant lees dat er in Nederland een miljoen eenzame mensen zijn, dan krijg ik het heel koud en niet omdat er buiten sneeuw ligt.

Het meest kostbare wat je iemand kunt geven is een beetje tijd en aandacht en het is gratis. Kijk om je heen of er iemand alleen is, drink een kopje koffie met hem en als het mogelijk is. Nodig hem uit, want niemand mag alleen zijn met Kerst, zo iets zou uzelf ook niet willen.

Volgende week hebben wij uw hulp nodig. Wij van SooS Blauwhuis zijn genomineerd voor de passieprijs "Meer dan handen".

Ook maak ik dan bekend waar u uw stem moet uitbrengen, maar vooral: laten wij met zijn allen Schiedam op de landelijke kaart zetten.

Voorlopig wens ik u, hele fijne Kerstdagen en tot volgende week.

Meer berichten