Onderdeel van KunstKerst is de wand van Sjef Henderickx. Hij heeft al veel van deze kunstwerken kunnen verkopen.
Onderdeel van KunstKerst is de wand van Sjef Henderickx. Hij heeft al veel van deze kunstwerken kunnen verkopen. (Foto: )

KunstKerst is een mooie traditie

door Kor Kegel

De mooiste dagen zitten erop, maar vrijdag, zaterdag en zondag biedt de expositie KunstKerst de bezoekers van de Boterstraat 81 de mogelijkheid om leuke en originele kunstwerken tegen een zacht prijsje op de kop te tikken.

Schiedam - Zondagmiddag is wel het aardigste moment, want dan is er de finissage van KunstKerst met wereldmuziek van René Koop en Suzette Ronteltap en dan zul je vast ook meer exposanten kunnen ontmoeten. Dat zijn deze keer twintig deelnemers van Stichting KunstWerkt Schiedam, zeg maar de helft van de aangesloten kunstenaars uit Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam.
Er zitten klinkende namen tussen, onder wie Sjef Henderickx, Aldo Hoeben, Frans Huisman, Yvon Koopman, Annemarie van Ulden, Karin de Visser, Tineke Weber en het dichtersduo SAGE. De kunstverkoop is sinds de opening op vrijdag 7 december heel behoorlijk verlopen, maar komend weekend zul je nog genoeg kunstwerken zien waar geen rode ronde sticker bij hangt…
De start van KunstKerst ging gepaard met voorstellingen van Apollo Toneel, dat de productie 'It's a wonderful life' driemaal uitvoerde in Ruimte in Beweging, het onderkomen van KunstWerkt aan de Boterstraat. De opening zelf werd opgeluisterd door de Vlaardingen Band, de 33 leden tellende brassband van het korps Waterweg Centraal. Onderdeel van dit korps is het Schiedamse Leger des Heils, sinds de korpsen in 2001 fuseerden. Stichting KunstWerkt collecteerde dan ook voor het Leger des Heils.
KunstWerkt houdt de nieuwjaarsreceptie samen met Ruimte in Beweging op zondag 6 januari. Dan vindt ook de opening plaats van de eerstvolgende tentoonstelling 'Nieuwe impuls', waar ongeveer tien nieuwe deelnemers van de kunstenaarsclub hun werk vertonen tot en met zondag 3 februari. Onder die nieuwe deelnemers bevinden zich Gerrit Bruins, Esther van der Eerden, Kaije Feenstra. Irma Rengur en Andie Wieringa.
Het werk van deze nieuwe deelnemers is ook al te zien en te koop op KunstKerst, samen met dat van Marita Beukers, Willem van Hest, Inge Hoefnagel, Ahrend van Ipenburg. Aad van Rijnsbergen, Harry Schumacher, Rob van der Ven en Jan Wagner.

En om helemaal compleet te zijn, onder de nieuwe deelnemers van wie kunst vanaf 6 januari te zien is, bevinden zich ook Ilona Bruins en Frances Raboen.
Kunst voor onder de kerstboom.
Kleine kunstwerken voor kleine prijzen, dat wil zeggen in principe onder de duizend euro.

Meer berichten