Hermes DVS haalde in de thuisbeurt tegen koploper VFC zeker in de tweede helft veelvuldig de zestien, maar slaagde er niet in om dat te verzilveren. (Foto: Persgroep/gsv)
Hermes DVS haalde in de thuisbeurt tegen koploper VFC zeker in de tweede helft veelvuldig de zestien, maar slaagde er niet in om dat te verzilveren. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Hermes DVS ziet zicht op kampioenschap vervagen

SCHIEDAM – Half oktober stapte Richard den Ouden mokkend het kunstgras bij Spartaan'20 af. Hermes DVS had zich door de laagvlieger de kaas van het brood laten eten. De trainer had het niet meer en had het over de ondergrens. Daarna volgden vier overwinningen. Het bracht het optimisme terug in Harga.

De lichtblauwen werden in de aanloop naar de competitie als één van de titelkandidaten gezien. Dan doen drie achtereenvolgende nederlagen tegen Maense, Spartaan'20 en het verrassend goed opererende VOB geen goed. Voor de trainer was het aanleiding om terug te gaan naar de basis. "Ik had het gevoel, dat ik iets te veel van ze vroeg. Het moest dus simpeler, duidelijker. Dat is zijn vruchten gaan afwerpen."

Het leverde zaterdag tegen koploper VFC geen oogst. maar wel 0-3 verlies op. Het was vooral een lesje effectiviteit, zag ook hij. "Zij willen, maakt niet uit hoe, uit de vierde klas. Bovendien heeft VFC een spits, die heel trefzeker is. Die krijgt een kans en hij zit. Ik wil goed voetbal spelen plus winnen. We hebben tegen VFC bij vlagen goed gespeeld. Daarvoor heb ik de jongens ook een schouderklopje gegeven. Alleen werden we niet beloond." Het gevolg is, dat hij het kampioenschap eigenlijk al uit het hoofd gezet heeft. "We moeten nog steeds, willen nog steeds omhoog. Dat heb ik de jongens zojuist nog gezegd. De tweede helft van het seizoen wordt heel belangrijk."

Meer berichten