Van links naar rechts: Sonja de Weert, Juan Heinsohn-Huala, Mirjam Schippers, Jacinthe Winnubst, Mirjam Kort en Hans Bautz.
Van links naar rechts: Sonja de Weert, Juan Heinsohn-Huala, Mirjam Schippers, Jacinthe Winnubst, Mirjam Kort en Hans Bautz. (Foto: VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland)

Trouwe vrijwilligers VluchtelingenWerk zijn 'absoluut onmisbaar'

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland heeft eind vorige week - aan de vooravond van Nationale Vrijwilligersdag - vier zeer trouwe vrijwilligers uit Schiedam gehuldigd, vanwege hun langdurige inzet voor vluchtelingen. Zij werden toegesproken door Mirjam Schippers van de gemeente Schiedam en ontvingen een mooie attentie uit handen van Mirjam Kort, hoofd bedrijfsvoering van de organisatie die in Schiedam gevestigd is op de 's-Gravelandseweg 565. Twee andere jubilarissen konden helaas niet aanwezig zijn, zij krijgen hun attentie later alsnog.

VluchtelingenWerk is een vrijwilligersorganisatie, veruit het meeste werk bij de maatschappelijke en juridische begeleiding van statushouders wordt gedaan door vrijwilligers. Van inschrijving op school of in de gemeente tot aan de gezinshereniging, van taalmaatje tot jobcoach: ‘vluchtelingenwerkers’ zijn de onmisbare schakels tussen de nieuwkomers, de gemeente en de samenleving.

Trouwe ploeg
VluchtelingenWerk Schiedam heeft een trouwe ploeg vrijwilligers. Zo is Hans Bautz al veertien jaar actief. Cliënten die jaren geleden door hem zijn geholpen, vragen nog altijd naar hem. Hij is en blijft voor hen de contactpersoon.
Goede tweede op het gebied van ‘dienstjaren’ is Bets Stevens. Zij is al dertien jaar actief. Sonja van der Weerdt (12 jaar), Jacinthe Winnubst (11 jaar), Francisca Jonker en Juan Heinsohn-Huala (beiden 10 jaar) volgen.
Juan Heinsohn-Huala is zelf als vluchteling hier gekomen. Hij weet goed hoe het is om ergens opnieuw te beginnen, om ergens opnieuw vrijheid te kunnen ervaren. Die vrijheid is hetgeen hij ook als kunstenaar nastreeft. Vanuit deze passie voor mensen, hun verhalen, kunst en cultuur geeft hij de vrijheid sinds 10 jaar door als vrijwilliger bij Introductie en Integratie Activiteiten (IIA) van Vluchtelingenwerk Schiedam.

Goud waard
‘Deze groep ervaren mensen is goud waard voor ons als organisatie’, aldus Mirjam Kort. ‘Maar belangrijker nog: met hun kennis en ervaring maken ze het verschil in de levens van vluchtelingen hier in Schiedam. Ze zijn absoluut onmisbaar.’

Onze topploeg in Schiedam kan nog wel wat hulp gebruiken.Doe je mee? Kijk hier naar de vrijwilligersvacatures:

https://www.vluchtelingenwerk.nl/node/239693/content/vacatures?field_type_vacature_value=vrijwillig&field_gemeente_vac_ref_tid=schiedam

Meer berichten