Joop en Tiny zeggen in 1958 JA tegen elkaar; na 60 jaar trouwt Imca Marina hen opnieuw. (foto: Marius Schinkel)
Joop en Tiny zeggen in 1958 JA tegen elkaar; na 60 jaar trouwt Imca Marina hen opnieuw. (foto: Marius Schinkel) (Foto: Marius Schinkel)

Feest 60 jaar gehuwden: bruidstaart met drie kersen

door Kathy Huitema

In het oude Stadhuis vond donderdag voor de 19e keer alweer het speciaal voor alle 60 jaar-gehuwdenfeest plaats. Twee keer per jaar worden alle paren hier door de gemeente voor uitgenodigd. Dit keer waren er vijftien echtparen die in de tweede helft van 2018 hun huwelijksjubileum vierden of nog gaan vieren. Burgemeester Lamers sneed samen met zijn vrouw de bruidstaart aan waarop drie verrassende kersen: een lezing van historicus Han van der Horst, een optreden van Imca Marina en een bezoek van Sinterklaas.

Schiedam - Van der Horst nam de bruidsparen mee naar hun trouwjaar 1958. En complimenteerde hen dat ze zo lang lief en leed met elkaar hebben gedeeld. ''Zitten er bruidsparen in de zaal die in 1958 een nieuwbouwwoning van de gemeente kregen toegewezen in Nieuwland voor de somma van 23,60 gulden per week?'', was zijn vraag. Bruidspaar Tiny en Joop van Waardenburg reageert: ''Ja wij! Een woning in de Roellstraat. Joop: ''Mijn baas heeft ons nog geholpen alle spullen over een plankier waaronder veel zand naar binnen te dragen.'' Van der Horst weet de bruiden te vertellen dat de nylons die ze in 1958 droegen vier gulden vijftig kostten!
Als hij is uitgesproken komt zangeres en Buiten Gewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Imca Marina er aan om de paren opnieuw te trouwen: ''Nemen jullie elkaar aan tot wettig echtgeno(o)te en beloof je getrouw alle plichten te zullen vervullen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt? Wat is daarop jullie antwoord?'' Alle bruidsparen zeggen volmondig JA en toosten op elkaars huwelijksgeluk. Van Sint krijgen ze een tinnen replica van het Schiedamse Stadhuis.

Meer berichten