Vanuit zijn eigen 'zestien' volgt Michel Zuur gespannen de ontwikkelingen aan de overkant. Hij voelt dat hij de openingstreffer van Alexandria'66 had moeten voorkomen. Alles kwam goed. (Foto: Persgroep/gsv)
Vanuit zijn eigen 'zestien' volgt Michel Zuur gespannen de ontwikkelingen aan de overkant. Hij voelt dat hij de openingstreffer van Alexandria'66 had moeten voorkomen. Alles kwam goed. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

KethelSpaland zet kansen nu wel om in doelpunten

SCHIEDAM – Weer leek KethelSpaland/za, net als twee seizoenen terug, in de tweede klasse te klein voor het tafellaken. Vier nederlagen en drie gelijke spelen waren te mager om de Ketellappers een gerust gevoel te bezorgen. "Toch was er niks mis met ons", zag doelman Michel Zuur echter.

Vandaar dat de sluitpost na de winst op SVS (4-0) en Alexandria'66 (5-1) herstel een verkeerde woordkeuze vindt. "Herstel? Nee. Driepunters hadden we al eerder kunnen pakken", meent hij. "Het verschil met toen en nu is, dat de goals nu wel vallen. We kregen de kansen. Tegen SSS. Tegen Hellevoetsluis en Nieuwenhoorn. Die leverden gelijkspelletjes op, maar het hadden driemaal drie punten moeten zijn." Die geschiedenis leek zich zaterdag te herhalen. Het zorgde voor frustrerende gebaren in de alleen door Zuur nog bezette Schiedamse zestien. Zijn teammakkers stonden op de helft van de Rotterdammers en vielen door wilskracht gedreven aan, maar hielpen weer kansen om zeep. De goalie die zich schuldig achtte aan de 0-1 achterstand, had het niet meer. "Als je dan niet scoort, kan het zomaar 0-2 worden en sta je weer met lege handen." Voor Zuur is de winst en vijf treffers het bewijs, dat KethelSpaland de tweede klas aan kan. "We hebben een goede groep. Ja en er was beleving. Maar die was er altijd wel. Alleen heeft zich dat nu uitbetaald." KethelSpaland steeg van de een na laatste naar de tiende plaats.

Meer berichten