Foto: Foto:

Dubbel gevoel

Herkent u dit ook? Dat je de krant zit te lezen en alleen al bij de koppen een mening klaar hebt? Het overkomt mij de laatste tijd keer op keer. Zo ook deze week: dat Stroomopwaarts weigert om de uitkeringen vóór de Kerstdagen uit te betalen aan juist die mensen met een smalle beurs. Mijn eerste reactie is: schandalig! Dit kun je niet maken. Maar als ik even goed nadenk begrijp ik enerzijds de beslissing wel, want daardoor komen deze mensen de volgende maand gegarandeerd in de knoei. Juist in een groep van minima duurt een maand net één week te lang en komt dit in de decembermaand dubbel zo hard aan. Maar ook na deze maand komt er weer een lange januarimaand en dan zijn de problemen niet van de lucht.

In de lange januarimaand heb je ook weer geld nodig

Zelf geniet ik al jaren van mijn AOW en zit een kerstgratificatie of dertiende maand er niet meer in. Maar het heeft best wel een poosje geduurd voordat ik daar gewend aan raakte. Kan nog steeds met een beetje jaloezie kijken naar al de extra's waar de werkende mensen van kunnen profiteren. Maar u zult mij niet horen klagen, die tijd heb ik ook gehad en volop van geprofiteerd.

Maar daar zijn deze mensen niet mee geholpen. En dus stel ik voor aan Stroomopwaarts: kijk nog eens goed in jullie financiën of er niet ergens een potje is voor een extraatje om bijvoorbeeld op donderdag 20 december een bedrag van zeg maar 50,- per gezin van over te kunnen maken. Kunnen ze nog gebruik maken van de aanbiedingen en hebben zij óók iets leuks op tafel met Kerst. Als dan op de 28e hun geld binnenkomt, kunnen ze ook nog gebruik maken van de afprijzingen en duurt ook die januarimaand niet zo lang meer.
Het is maar een idee, maar geloof mij Stroomopwaarts, u zult er mee scoren en het dubbele gevoel bij mij wegnemen.

Meer berichten