De armen over elkaar. De rust zelve. Zo lijkt het. Maar Toon Wolters ontgaat niets en houdt zijn mannen, als dat nodig is, verbaal bij de les. (Foto: Persgroep/gsv)
De armen over elkaar. De rust zelve. Zo lijkt het. Maar Toon Wolters ontgaat niets en houdt zijn mannen, als dat nodig is, verbaal bij de les. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

'Aan kansen geen gebrek alleen scoren schiet tekort'

SCHIEDAM – "Ik ben nooit gedegradeerd. Dat gaat ook nu niet gebeuren." Dat poneert Toon Wolters op het moment, dat HBSS op een, zeker voor de aanhang wenkbrauwen fronzende, laatste plaats bivakkeert. Hij is zeker van zijn zaak. "Je mag me er aan houden."

Twee gelijke spelen hielpen het Schiedamse Oranje aan twee punten. "En van de vijf andere wedstrijden hadden we er drie moeten, ja moeten, winnen". Maar hij merkt ook op, dat hij na het vertrek van zeven basisspelers aan een nagenoeg nieuw team moest bouwen. "Dan leveren we in de eerste wedstrijd door persoonlijke fouten de punten in. Dat is een tegenvaller. Maar oké dat kan gebeuren." Uiteindelijk belandt hij in zijn analyse van de gespeelde wedstrijden bij de uitbeurt tegen Naaldwijk. En legt daarmee dan meteen ook de vinger op de zere plek: "We scoren niet." HBSS nam de leiding, zag twee ballen op de paal belanden en een ander tegen de doelman terechtkomen. "Dan gaat er bovendien ook een honderd procent kans hoog over." Tot overmaat van malheur komen de Westlanders in de ultieme slotfase langszij. "Weet je, als we geen kansen creëren zou ik me zorgen maken. Die kansen zijn er. Volop zelfs. Hoor ik van de Maasdijk-trainer, dat zijn Lyra-collega hem voor ons heeft gewaarschuwd: HBSS staat op een plek waar ze niet horen." Wolters is het daarmee helemaal eens. "Maak je dus geen zorgen. Het komt goed."

Meer berichten