Gelske van der Duin en Yolande van den Berg
Gelske van der Duin en Yolande van den Berg (Foto: Martin Swart)

Inloopconcert Grote Kerk zaterdag 10 november

Schiedam - Op zaterdag 10 november verwelkomen ze in de Grote Kerk Gelske van der Duin en Yolande van den Berg. Hun programma heeft de titel "Een muzikale reis door Zuid-Afrika" gekregen.
Gelske van der Duin vertolkt als alt Zuid-Afrikaanse gedichten, op muziek gezet door Yolande van den Berg, die ook de begeleiding op de piano voor haar rekening neemt. De gedichten dragen titels als: 'Gedig vir jou', 'Deuntjie', 'Draaikewers', 'Seemeeu', 'Nag see - Suidkus' en 'Woordwens'. Daarnaast brengt het duo 2 gedichten van Boerneef, op muziek gezet door Pieter de Villiers ten gehore.
Yolande van den Berg, Zuid-Afrikaanse van geboorte, maakte uit liefde voor de muziek de overstap van register-accountant naar een conservatoriumopleiding met als hoofdvak: piano. Deze opleiding sloot zij in 2014 succesvol af. Yolande begeleidt zowel solisten als koren. Zij is de vaste pianiste van het Rotterdamse dameskoor Collegium Caccini.
Gelske van der Duin is aan het Schumann-conservatorium afgestudeerd als zangdocente en klassiek zangeres. Al tijdens haar studie is zij zelf als zangdocente gaan werken. Daarnaast treedt zij op als soliste en werkt dan samen met Yolande van den Berg.        

Aanvang: 15.00 uur toegang: vrij
Stichting Muziek Grote of Sint Janskerk. Bezoek ons ook op facebook: https://nl-nl.facebook.com/muziekgrotekerk/

Meer berichten