Foto:

Hoofdpiet: 'Op 17 november wordt het weer één groot feest'

Gelukkig! Mijnheer Pim van het organisatiecomité voor de intocht van Sinterklaas heeft weer een brief gestuurd naar hoofdpiet. Dat betekent dat de intocht ook dit jaar weer door zal gaan. Zaterdag 17 november, staat het al in de agenda?

Schiedam - Hoe zat het ook alweer? Hoofdpiet nam een aantal weken geleden contact op met mijnheer Pim over de intocht. Elk jaar lijkt er een flinke kink in de kabel te zijn en ook nu leek het allemaal weer niet van een leien dakje te gaan. Mijnheer Pim was niet verbaasd. Dit keer was er iets mis met de chocoladeletters. Konden ze niet mee naar Nederland komen. Daarom maar alle Schiedamse bakkers ingeschakeld, hulptroepen geregeld: probleem opgelost. De laatste voorbereidingen worden op dit moment getroffen in Madrid. Dus we kunnen met redelijke zekerheid stellen dat het weer allemaal goed gaat komen voor de intocht van zaterdag 17 november.
Als we allemaal definitief groen licht hebben, delen we volgende week het programma in deze krant.

Beste Piet,

Volgens mij kan er niets meer mis gaan, toch?

Probleem opgelost, dankzij onze bakkers, alles bij jullie op schema, alles bij ons op schema…. geweldig!
De schepen zijn gearriveerd en er wordt heel hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. Er zijn zelfs extra ruimtes ingericht om de chocoladeletters te maken! Mooi toch?

Het was een goed idee van je om extra Pieten mee te sturen. Met hun hulp krijgen we de letters op tijd af!

Kun je tegen Kapitein KeesPiet zeggen, dat hij voorzichtig is onderweg? Nou is hij dat altijd wel, maar je weet maar nooit…

Zeg hem ook, dat onze Historische vloot hem op 17 november weer tegemoet vaart. Dan kan hij daar ook rekening mee houden. Het wordt weer een groot feest, reken maar!

Goede reis en doe vooral de groeten aan Sint Nicolaas van ons allemaal

Tot de zeventiende!

Pim

Volgende week dus het complete programma rond de intocht in deze krant.

Meer berichten