Suikerzoet Filmfestival: 15 tot en met 18 november

Schiedam - Voor de 14e keer op rij vindt van 15 tot en met 18 november het gratis Suikerzoet Filmfestival plaats. Op 13 unieke locaties in het historische centrum zijn meer dan 100 gratis films te zien.

Suikerzoet programma

Eén van de films die zéker te zien zal zijn bij Suikerzoet in 2018 is C’est la Vie, van Olivier Nakache en Éric Toledano. Een heerlijke Franse feelgood film over de ervaren cateraar Max. Zoals altijd heeft hij ook de bruiloft in een 17de-eeuws kasteel op en top geregeld zodat het weer een succesvolle gebeurtenis kan worden.Totdat enkele tegenslagen behoorlijk roet in het eten dreigen te gooien… Hoe dramatisch af en toe ook, deze film is van het begin tot het eind een feest om naar te kijken!

Het volledige programma staat op de website www.suikerzoetfilmfestival.nl

Kinderfestival en afterparty's

Naast de films vinden er tal van andere activiteiten plaats in het kader van het festival.

Bijzondere locaties

Dit jaar worden tijdens het Suikerzoet Filmfestival films vertoond op maar liefst 13 bijzondere, historische filmlocaties. Naast bijvoorbeeld de Grote of Sint-Janskerk, het Stedelijk Museum Schiedam, de Vaste Burg-kerk en de intieme setting van het oude schoolgebouw aan de Warande 157 is de Westvestkerk terug van weggeweest. Dit zijn de filmlocaties in 2018.

Stoelenchecker

Tijdens het festival is het mogelijk om via de mobiele telefoon te zien of en hoeveel stoelen nog vrij zijn voor een specifieke film.

Horeca

Schiedamse horecagelegenheden bieden leuke specials aan de bezoekers van het Suikerzoet FilmFestival. Restaurants bieden speciale menu’s, soms in combinatie met een film voor de echte filmfanaat.

Meer berichten