Foto:

De eerste ervaringen...

Schiedam - "Mag ik u meenemen naar een schone toekomst"? Was één van de manieren waarop ik mensen aansprak tijdens de Brandersfeesten. Slechts weinig mensen die niet begrepen waar dat op sloeg en voldoende uitleg om "van kolen en olie naar zon en wind te gaan". De bekendheid met het thema en de bereidheid te luisteren valt me elke keer weer mee. Fijn is ook dat er zich verschillende nieuwe leden aangemeld hebben. Dat kan al voor € 10,00 per jaar. Natuurlijk legt een groter ledental meer gewicht in de schaal in contacten met andere partijen.
We krijgen veel herkenbare dingen te horen: men heeft een huur of koophuis. En dat is zeer bepalend voor de rest van het verhaal. Bijvoorbeeld de situaties met huurders die bij Woonplus huren: we kunnen en mogen niets aan de huizen veranderen. Daar valt nog wel meer over te zeggen, er zijn altijd dingen wel mogelijk. Mensen die huren bij een particuliere verhuurder geven een harder verhaal. Daar geeft men aan dat er niets kan en mag, de huisbaas er niet eens over wil spreken.
In koophuizen is veel meer mogelijk. Toch zijn er wat verschillen en het meeste gaat over wel of geen vereniging van eigenaren. Goed op de hoogte zijn van de regels waar je aan gebonden bent, is belangrijk. En onderhandelen. In ieder geval zijn er altijd mogelijkheden. Samenvattend zeg ik altijd: wie mee wil doen, kan mee doen.''

Je kunt langskomen op de Hoogstraat 155a op de donderdagavond of vrijdagochtend.

Meer berichten