Catelijne de Groot. (foto: Jan van der Ploeg)
Catelijne de Groot. (foto: Jan van der Ploeg) (Foto: Jan van der Ploeg)

Wethouder De Groot treedt terug

AOV zoekt naar opvolger

Schiedam - Catelijne de Groot heeft aan de voorzitter van de gemeenteraad kenbaar gemaakt haar functie als wethouder neer te leggen. De reden voor dit besluit is een privésituatie. Het college betreurt het aangekondigde vertrek van de wethouder en respecteert haar besluit. De partij AOV zal spoedig een opvolger als wethouder voordragen.

Catelijne de Groot geeft aan dat het haar erg zwaar gevallen is om de fractie van har besluit op te hoogte te brengen . ''Ik heb met veel plezier met het college samengewerkt. De gedachte dat het AOV als coalitiepartij verdergaat, geeft mij enige steun in deze moeilijke periode."

Dat het AOV als coalitiepartij doorgaat met het college kan rekenen op brede steun van de coalitie. De partij zorgt voor een spoedige voordracht van een opvolger.

In de komende tijd wordt de portefeuille van De Groot waargenomen door de overige collegeleden: Wethouder Minhas neemt Financiën en control voor zijn rekening, burgemeester Lamers Gemeentearchief en gemeentelijke dienstverlening, wethouder Bregman Cultuur en media en alle collegeleden nemen een stukje duurzaamheid voor hun rekening.

De Groot neemt vanaf nu geen deel meer aan college- en raadsvergaderingen.

Meer berichten