Foto:

Schiedam is een bijvriendelijke gemeente

Schiedam - Schiedam is officieel erkend als bijvriendelijke gemeente door Nederland Zoemt. Ter ere van deze erkenning onthulde wethouder Ooijevaar een Schiedam Zoemt-bord bij de kinderboerderij in het Beatrixpark. Ook werd er een bijvriendelijke boom geplant.
In Schiedam wordt veel gedaan om de bij zich thuis te laten voelen. De Stichting Schiedamse stadsimkers werkt nauw samen met de gemeente Schiedam aan bijvriendelijke beplanting op diverse plekken in de stad. Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. Bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening: 80 procent van de voedselgewassen wordt bestoven door insecten als de wilde bij. Appels, aardbeien, kersen; ze groeien alleen als de bloemen ervan worden bestoven. Wilde bijen doen dit graag en zijn dus cruciaal voor de productie van voedsel. De wilde bij heeft vooral een gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. De gemeente en de stadsimkers hopen daarom het aantal met nog meer bijvriendelijk groenbeheer te kunnen vergroten.
Vijftien stadsimkers werken sinds 2013 nauw samen. In november 2015 is de stichting officieel opgericht. Zij zorgen ervoor dat Schiedam een goed leefgebied is en blijft voor bijen en vlinders.

Meer berichten