Hoofdpiet heeft het er maar druk mee om alles in goede banen te leiden voor 17 november.
Hoofdpiet heeft het er maar druk mee om alles in goede banen te leiden voor 17 november. (Foto: )

Pim aan Piet: 'Iedereen in de stad kijkt uit naar jullie komst'

Vorige week kwam de eerste brief uit Madrid alweer aan in Schiedam. Hoofdpiet maakte melding van een probleem: een chocoladeprobleem!

Beste Piet,

Het was inderdaad heel leuk jullie weer allemaal te zien. Geweldig ook weer al die drukte en vooral het enthousiasme van je Pieten. Gewoon een feest om mee te maken.

Ik zou me maar niet te druk maken om Sint Nicolaas hoor. Hij is meer dan ooit bij de tijd, zoals ik hem inschat! En natuurlijk bemoeit hij zich met van alles en nog wat; k weet niet beter! En ik ken hem ook al wat jaartjes, toch?

Dit doet hij altijd… Waar haalt hij toch die energie vandaan? Ongelooflijk!

Overigens was ik erg onder de indruk van jullie nieuwe Pietenopleidingscentrum…Wat lopen er veel nieuwe Pieten daar rond zeg! Komen zij ook allemaal mee? Als dat zo is, moeten wij een extra paleis gaan inrichten. Zoveel Pieten passen niet in het museum hoor!

Hier lopen alle voorbereidingen voor jullie komst op 17 november volgens plan. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken! Iedereen in de stad kijkt uit naar jullie komst, de Burgemeester voorop!

We hebben het uitgebreid gehad over jullie chocoladeprobleem. Het is inderdaad ondenkbaar als jullie geen chocoladeletters kunnen geven. Bovendien kunnen je StrooiPieten natuurlijk geen chocolademelk in de schoenen van de kinderen doen! Ik moet er niet aan denken: al die rommel!

Maar….we hebben mogelijk een oplossing! Jawel! In Schiedam hebben we een aantal bakkers, die ook ervaring hebben in het maken van chocoladeletters.
We hebben je probleem aan hen voorgelegd en ze gaan voor jullie chocoladeletters maken. Als het goed is hebben zij al contact gehad met jouw letterbakkers over de hoeveelheid en zo. Dus je kunt je StrooiPieten gerust stellen!

Goede oplossing, toch? Je ziet…wij denken met jullie mee. Ik hoor graag snel van je, wat je er van vindt.

Pim

Meer berichten