Foto:

Rommel en kunst te koop in Ontmoetingscentrum De Werf

Zaterdag 3 november is er van 10.00-14.00 uur een rommelmarkt in Ontmoetingscentrum De Werf, Kerkweg 46c. Er is een verscheidenheid aan artikelen te koop: servies, speelgoed, elektrische apparaten, gereedschap en er staan rekken met kleding. Op de geheel verbouwde crea-zolder zijn kunstwerken te koop die door deelnemers van diverse crea-clubs in Ontmoetingscentrum De Werf zijn gemaakt.

Schiedam - De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor de grondige renovatie van het ontmoetingscentrum, dat nog steeds springlevend en voor het sociale gebeuren in het 'Kethelse' van grote waarde is.

Voorzitter van Ontmoetingscentrum de Werf Ton Verdoes: 'De Werf wordt binnenkort overgenomen van het bisdom en het bestuur zet vol in op een ingrijpende renovatie van zowel casco als interieur. De werkzaamheden zijn begonnen. Afgelopen zomer is op één van de heetste dagen van het jaar een nieuw dak geplaatst. Daar kwam zowel een grote kraan als een hoogwerker aan te pas. De werkzaamheden verliepen vanwege de extreem hoge zomerse temperatuur niet echt vlotjes; na zonsondergang was de klus uiteindelijk geklaard.''
Inmiddels is ook de crea-zolder volledig gerestaureerd en opnieuw ingericht. ''Zoveel kunst als er uit handen van deelnemers aan de cursussen speksteen bewerken, beeldhouwen en boetseren komt, zo kunstig is de zolder verbouwd tot een overzichtelijke ruimte'', zegt Ton.
Kom je naar de rommelmarkt, loop dan ook even naar boven, bekijk de ruimte en de kunstwerken die daar staan uitgestald en tevens te koop worden aangeboden.

Vrijwilligers

Ontmoetingscentrum de Werf draait uitsluitend op vrijwilligers. Zowel de renovatie als de rommelmarkt wordt door veel vrijwillige handen uitgevoerd. Vanuit het motto: Samenwerken - Ontmoeten - Verbinden, worden alle activiteiten gefaciliteerd en wordt het mogelijk om er voor alle deelnemers een fraai onderkomen te realiseren.

Nieuwsgierig naar de vorderingen van de renovatie van Ontmoetingscentrum de Werf? Kijk dan vooral even op de website: www.dewerfkethel.nl.

Boekenmarkt

Gelijktijdig met deze rommelmarkt wordt in de Jacobuskerk aan de overkant van Ontmoetingscentrum De Werf de jaarlijkse boekenmarkt gehouden.
Het aanbod van gebruikte en ook nieuwe boeken is zeer gevarieerd te noemen.

Meer berichten