Nee, dit is geen partijtje vrijworstelen. De mierenhoop wordt gevormd door blije SVV/za-spelers, die het doelpunt van Andy Reit en de 2-3 voorsprong vieren. (Foto: Persgroep/gsv)
Nee, dit is geen partijtje vrijworstelen. De mierenhoop wordt gevormd door blije SVV/za-spelers, die het doelpunt van Andy Reit en de 2-3 voorsprong vieren. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

'Zo strijdend hadden ze echt meer verdiend'

SCHIEDAM – SVV/za is bezig een record te vestigen. Van negen wedstrijden zijn er inmiddels drie gestaakt: het bekerduel tegen Simonshaven en de competitiewedstrijden tegen Hermes DVS (overigens achteraf onterecht) en Victoria'04.

"SVV wordt gezocht door de scheidsrechters. Een andere uitleg heb ik niet", mopperde trainer Rico Uytdebroek tegen de website De Schiedammer. Tegen FC Maense bewees de vierdeklasser zaterdag dat het ook anders kan. Het kostte de gedreven oefenmeester wel bijna zijn stem. "SVV houdt je mond en blijf voetballen", schalde er regelmatig over het kunstgras. "Ik ben een meelevende trainer en vind, dat ze constant coaching nodig hebben. Ik blijf ze wakker schudden", stelt Uytdebroek. Geen wanklank te horen. Wel een zichtbaar gedreven spelend SVV, dat (na de 2-3 via treffers van Amir Rozebagh en één van Andy Reit) zicht had op de eerste driepunter. "Je ziet, dat het, als ze hun mond houden en zich bezig houden met voetbal, best wel een leuke ploeg is. Dat ze ook niet zomaar van iedereen hoeven te verliezen." Dat dat bij Maense in de slotfase alsnog gebeurde, noemt hij zuur. "Zo strijdend hadden ze echt meer verdiend."

Uitslagen: KethelSpaland/za- Zuidland 0-4, Verburch-HBSS 5-0, Hermes DVS-VOB 1-5, PPSC-VFC/za 1-2, SVV/zo- Antibarbari 5-3, Concordia-Excelsior'20 1-2, SEP-KethelSpaland/zo 0-0,

Meer berichten