Foto:

Hermes DVS presteert ver beneden zijn kunnen

SCHIEDAM – Beleving. Matig verdedigen. Ondergrens. Het waren de trefwoorden na het 4-3 verlies van Hermes DVS bij Spartaan'20. De als kanshebbers op de hoofdprijs gestarte Schiedammers zijn zich gaandeweg uit de markt aan het prijzen. Gevolg: een plek diep in het rechterrijtje.

Richard den Ouden beende na een kritisch kleedkamerpraatje nijdig richting de parkeerplaats. "Het voetbal is gewoon niet goed genoeg", constateert de trainer, En dat, terwijl zijn elftal in de oefenperiode met soms sprankelend voetbal zijn visitekaartje af gaf en alom als favoriet voor één van de prijzen werd genoemd.

"Over beleving hebben we het de hele week gehad. Die kwam er echter pas in de tweede helft nadat we met tien man kwamen te staan." Dat zorgde er voor dat Hermes DVS aan de Rotterdamse Oldegaarde, nadat het ook in de eerste helft weer onder zijn niveau geacteerd had, alsnog maar tevergeefs op een puntendeling kon mikken. De 0-1 werd eerst 0-2, 1-2, 1-3, 2-3, 2-4 en 3-4. Verdedigend ging het mis en in de opbouw werd regelmatig of de verkeerde kleur aangespeeld, voor eigen eer gekozen of zomaar in het wildeweg een doelpoging gewaagd. "Vraag me niet naar oorzaken. Ik weet het niet. Misschien is het de druk van het moeten presteren. We gaan er niet meer over in gesprek. Dat hebben we genoeg gedaan. Met hard werken moeten we proberen deze dip te boven te boven."

Meer berichten