End Polio Now tulpen ter bestrijding van Polio wereldwijd
End Polio Now tulpen ter bestrijding van Polio wereldwijd (Foto: Rotary Nederland)

Rotary Schiedam bestrijdt polio met tulpen

Als onderdeel van Rotary International zet Rotary Club Schiedam zich in om wereldwijd Polio te bestrijden. Dit doen zij door het verkopen van “End-Polio-Now”-tulpen, voor slechts €15 per doosje van 25 tulpenbollen. Door goede afspraken met o.a. de Bill & Melinda Gates Foundation gaat er per verkocht doosje uiteindelijk €30(!) naar het goede doel.

Polio bestrijding

Tot de jaren 80 kwamen er jaarlijks ca. 300.000 nieuwe gevallen van polio bij. Toen heeft Rotary International zich ten doel gesteld deze vreselijke ziekte te bestrijden. Inmiddels is de ziekte grotendeels uitgebannen, op enkele gevallen (veelal in conflictgebieden) na. Het is echter van groot belang de komende jaren het vaccinatieprogramma voort te zetten om te voorkomen dat polio weer de kop opsteekt.

“End-Polio-Now”-tulpen

Binnen Rotary International dragen veel landen op eigen wijze bij aan het bereiken van dit doel. Als Nederland lag het voor de hand om iets met bloemen te doen en is men enkele jaren geleden begonnen met een eigen “End-Polio-Now”-tulp, die ondersteund door de clubs in het gehele land, jaarlijkse enkele tonnen aan dit doel bijdraagt.

Iris Bloemsierkunst

Veel Schiedammers zijn wellicht al benaderd door leden van Rotary Club Schiedam om bij te dragen door het kopen van een of meer doosjes tulpen, maar omdat we graag iedereen de mogelijkheid geven om bij te dragen en in het bezit te komen van deze tulpen hebben we Iris Bloemsierkunst (Rotterdamsedijk 445 Schiedam) bereid gevonden de tulpen in het assortiment op te nemen. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt!

TIP: Woensdag 24 oktober is Wereld Polio Dag, een mooie gelegenheid om een doosje tulpen met een goed verhaal voor iemand aan te schaffen.

Wilt u ook bijdragen aan de bestrijding van Polio én een mooie tuin/balkon/vensterbank of (relatie)geschenk en/of weten wat Rotary Club Schiedam nog meer doet, ga dan naar:

https://www.facebook.com/RotarySchiedam

https://twitter.com/rotaryschiedam

https://www.rotary.nl/schiedam

Meer berichten