Het is even dringen voor het doel van Excelsior'20-goalie Aykut Nargün. Daar bleef het bij: de Schiedamse verdediging klaarde  het gevaar bijtijds. (Foto: Persgroep/gsv)
Het is even dringen voor het doel van Excelsior'20-goalie Aykut Nargün. Daar bleef het bij: de Schiedamse verdediging klaarde het gevaar bijtijds. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

Doelpunten waren om in te lijsten, de wedstrijd niet

SCHIEDAM – De confrontatie tussen de laagvliegers Excelsior'20 en VFC, dat niet in de eigen (Schiedamse) kleuren, maar in uittenue speelde, had weinig kenmerken van een streekclash. Heel matig voetbal en verkeerde passes konden het vele kijkvolk nauwelijks plezieren.

Alleen de doelpunten (eerst een magistrale streep van Excelsior20's Chris Delgado en binnen een minuut de al even mooie gelijkmaker van Colin Huis in 't Veld) konden bekoren. "Gauw vergeten die pot", moppert trainer Gokhan Cayir. Eraan vastknopend, dat zijn formatie zich in voorgaande wedstrijden wél gemanifesteerd heeft, doch drie punten te weinig oogstte. "We misten te veel kansen. Bovendien raakten we tweemaal de paal en éénmaal de lat." Het levert vooralsnog slechts de negende plaats op. Maar de ommekeer komt er aan, is de belofte. "Gewoon een keer een topwedstrijd, bijvoorbeeld zondag tegen Hillegersberg, winnen", is de voorzet. Een opsteker is, dat de aan de hamstrings geblesseerd geraakte routinier en sterkhouder Marco Clarijs dinsdag de training heeft hervat. "Hij werkt langzaamaan aan zijn terugkeer, maar die gaan we niet forceren."

Overige resultaten: KethelSpaland/za-Hellevoetsluis 0-0, Lyra-HBSS 3-0, PPSC-Victoria'04 1-3, Maense-Hermes DVS 3-0, Egelantier Boys-SVV/za 4-4, SVV/zo-Meeuwenplaat 6-3, Taurus-KethelSpaland/zo 3-4.

Meer berichten