Wethouder Jeroen Ooijevaar opent de maakt de finalisten voor de Gouden kliko bekent
Wethouder Jeroen Ooijevaar opent de maakt de finalisten voor de Gouden kliko bekent (Foto: Sanne Seegers)

Samen naar minder afval tijdens oktober afvalmaand

Op 1 oktober heeft wethouder Jeroen Ooijevaar het startsein gegeven voor de oktober afvalmaand in Schiedam. De drukbezochte kick-off vond plaats in huiskamer van de Recyclewinkel Schiedam. Deze maand worden alle Schiedammers uitgenodigd om mee te doen aan verschillende grote en kleine Afval- the-Challenge-activiteiten die in het teken staan van afval voorkomen en afval scheiden. Dat gebeurt allemaal onder het motto: ‘Samen naar minder afval’.

De wethouder gaf het startsein door de vijf finalisten in de wedstrijd om de Gouden kliko bekend te maken. De Gouden kliko is een stimuleringsprijs voor Schiedammers die een voorbeeld zijn als het gaat om hun inzet voor afvalscheiding en afval voorkomen. Afgelopen maand zijn een groot aantal Schiedammers genomineerd door bekenden en buurtbewoners. Uiteindelijk konden maar vijf van deze genomineerde door naar de volgende ronde van de wedstrijd. Onder luid applaus hebben deze finalisten op het podium hun startpakket voor de wedstrijd in ontvangst genomen. Hiermee kunnen ze aan de slag om de komende maand zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van afval scheiden middels leuke activiteiten. Tijdens de afsluiting van de afvalmaand op 8 november zal bekend worden gemaakt wie de felbegeerde titel van ‘Afvalambassadeur 2018’ in de wacht heeft gesleept.

Afval the Game intens van start

Tijdens de kick-off ging ook de wedstrijd Afval the Game Intens in de wijk Nieuwland van start. Tijdens deze wedstrijd strijden drie teams tegen elkaar om zoveel mogelijk mensen in hun wijk aan het afval scheiden te krijgen.

Ploggen in de wijk

Aansluitend op de kick-off zijn alle aanwezige Schiedammers gaan ‘ploggen’. Dit is joggen terwijl er onderweg zwerfafval wordt opgeraapt. De groep werd begeleid door de Kleine Ambassade en een beweegcoach van Lekker Bezig Schiedam. Tijdens een rondje van een half uur rondom de Kansenfabriek is er meer dan vijf kilo plastic en zijn er vijf vrijwel volle zakken restafval opgehaald. Al het afval is vervolgens gescheiden ingeleverd bij de Recyclewinkel. Deze maand zal er elke maandag in een andere wijk onder leiding van Lekker Bezig Schiedam en de Kleine Ambassade worden ‘geplogt’. Iedereen kan hieraan meedoen. Irado zorgt ervoor dat al het opgeraapte afval gescheiden wordt verwerkt.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de afvalmaand? Kijk dan op www.afvalthechallenge.nl of volg de wedstrijd op de Afval the Challenge facebookpagina.

Afval the Challenge is een initiatief van de Gemeente Schiedam en Irado in samenwerking met de Kleine Ambassade.

Meer berichten