Na een povere eerste helft herstelde HBSS zich na de pauze en moest in de verdediging van Schipluiden regelmatig alle hens aan dek. Kansen werden niet in doelpunten omgezet. (Foto: Persgroep/gsv)
Na een povere eerste helft herstelde HBSS zich na de pauze en moest in de verdediging van Schipluiden regelmatig alle hens aan dek. Kansen werden niet in doelpunten omgezet. (Foto: Persgroep/gsv) (Foto: )

HBSS laat voorin en achterin steken vallen

SCHIEDAM – Voor HBSS lag de tweede achtereenvolgende puntendeling voor het oprapen, nadat het eerst de 0-1 en vervolgens de 1-2 had weggepoetst. Toch ging Schipluiden met 2-4 winst terug naar het Westland. Tot ontzetting van Toon Wolters, die zijn elftal, dat vijf basisspelers miste, in de tweede helft armen zwaaiend en zich schor schreeuwend trachtte aan te sturen.

"We laten ons eerst slaan en daarna beginnen we pas", praat hij beeldend de frustratie van zich af. "Na die 2-2 krijgen we drie tot vier goede kansen. Daar moet je iets van kunnen verzilveren. Alleen houden ze er dan het koppie niet bij." Vervolgens ziet hij ook defensief steken vallen. "Neem die vierde goal. Staan zes van mijn mensen op een kluitje, terwijl even verderop drie tegenstanders niet eens opgemerkt worden." Wolters laat zich echter niet uit het veld slaan. "Of het me moedeloos maakt? Nee, hoor. Het is een extra motivatie om de zaak op de rit te krijgen. Dat gaat lukken, want ik zie ook heus wel lichtpuntjes."

Omdat de KNVB SVV/za na de vorige week gestaakte wedstrijd tegen Hermes DVS een punt in mindering heeft gebracht staat het elftal van trainer Ferry Seton nu op min 1.

Overige uitslagen: Vitesse/D-KethelSpaland/za 4-0, SVV/za-PPSC 0-3, Hermes DVS-LMO 6-4, RKDEO-Excelsior'20 3-0, Wippolder/SVV/zo 2-6, KethelSpaland/zo-Charlois 2-2

Meer berichten