NK deelnemers Tim en Ruby Banen
NK deelnemers Tim en Ruby Banen (Foto: Sportinstituut Schiedam)

Broer en zus Banen weer naar NK judo

Tim en Ruby Banen, judoka’s van Sportinstituut Schiedam, gaan wederom deelnemen aan het NK judo. Beide judoka’s wisten zich via het Nederlands Kwalificatie Toernooi in Almere hiervoor te plaatsen.

Voor plaatsing was een plek bij de eerste acht op het NKT nodig. Tim werd vijfde bij de heren -66 kg en was dus rechtstreeks geplaatst. Ruby behaalde de negende plaats bij de dames -70 kg en was in eerste instantie eerste reserve voor het NK. Maar door de afwezigheid van de kampioene van vorig jaar, Kim Polling (operatie), schuift ze door naar de achtste plek.

Beide Vlaardingers judoën vanaf het begin van hun carrière bij Sportinstituut Schiedam. Voor Tim (20 jaar) wordt het alweer zijn vierde NK deelname bij de senioren. Vorig jaar won hij brons bij de heren -60 kg. Dit jaar gaat hij in een hogere gewichtsklasse (-66 kg) proberen een podiumplaats te behalen. Voor Ruby (18 jaar) wordt het ook al haar derde senioren NK. Zij gaat de strijd aan bij de dames -70 kg.

Het Nederlands Kampioenschap Judo wordt gehouden op 29 en 30 september in Topsportcentrum Almere. Tim komt op zaterdag in actie en Ruby op zondag.

Meer berichten