Wie wint dit jaar de Gondelvaart? Twintig schepen doen mee en maken kans op de hoofdprijs.
Wie wint dit jaar de Gondelvaart? Twintig schepen doen mee en maken kans op de hoofdprijs. (Foto: )

Twintig deelnemers aan de Gondelvaart bepalen de sfeer

Schiedam - Ruim honderdvijftig schepen meren in het weekend van 28 tot en met 30 september voor de Brandersfeesten aan in de Lange Haven, waarin op zaterdagochtend ook de deelnemers aan de Branderszwemtocht zullen zwemmen.

De historische havens van Schiedam zijn daardoor een aanrader om rond te slenteren en op een terrasje neer te ploffen met als kers op de taart: De Gondelvaart.

Zwemtocht

Wat als blijkt dat je een spierziekte hebt en er veel te weinig onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om die ziekte een halt toe te roepen? Schiedamse ondernemers bedachten dat het tijd was voor actie. Met een grote groep vrijwilligers organiseren zij nu voor de zesde keer de Branderszwemtocht, op zaterdagochtend in de havens van Schiedam.
Professionals en recreatiezwemmers zwemmen om het hardst én voor Spieren voor Spieren.
De ketelkantine van Nolet op de Buitenhavenweg is het startpunt en bij firma Herman Jansen is de finish. Om 10.00 uur plonst de eerste groep zwemmers de haven in. Leuk om even te gaan kijken dus!

Gondelvaart

Op zaterdagavond, tegen schemertijd, varen de verlichte kunstwerken de Lange Haven binnen. Al maanden zijn diverse watersportverenigingen en culturele instellingen in het geheim aan het werk om hun schip sprookjesachtig op te tuigen met kleurrijke decorstukken en betoverende verlichting. Een deskundige jury zal de schepen beoordelen en de winnaar selecteren.

Deelnemers

Twintig schepen verzamelen al vroeg op de zaterdagavond om in de juiste volgorde van de Gondelvaart hun plekje in te nemen. Het belooft sprookjesachtig, vrolijk, feestelijk en kleurrijk te worden. Neem op tijd plaats op de kade van de Lange Haven, zodat je vanaf 21.00 uur de spectaculaire show aan je voorbij kan zien varen!

Programma

In de Branderskrant en op de website www.brandersfeesten.nl is het complete programma terug te vinden, zodat je per dag kunt bepalen wat je beslist wilt beleven.
Via Twitter, Facebook , Instagram en de website blijf je op de hoogte van alle leuke ontwikkelingen rond de Brandersfeesten.

 

Maak jij straks leuke foto's van of tijdens de Brandersfeesten? Stuur ze dan ook eens naar ons op: redactie.ns@persgroep.nl

Meer berichten