Den Ouden: 'Zo wil je competitie niet beginnen'

SCHIEDAM – Richard den Ouden kende Hermes DVS zaterdag tegen Victoria'04/za niet terug. Zijn formatie leek na een best wel goede oefencampagne rijp voor het grote werk. Maar in de streekderby zat er zand in het mechanisme. En dat leverde 1-2 verlies op.

"Zwaar teleurgesteld", reageerde Den Ouden. "Het was echt onder de maat. Zo wil je de competitie niet beginnen. Terwijl ik en ook de spelers weten, dat we tot beter in staat zijn, Ik had ze nog zo gezegd niet verkrampt of overspannen aan de wedstrijd te beginnen. Daar leek het wel op. Dat was helemaal niet nodig." Inderdaad, want wie de oefenpotjes tegen CWO en DVO'32 heeft gezien, weet, dat dit Hermes DVS fris en fruitig kan acteren. Hij stelt vast, dat Victoria voor de pauze "dreigender, agressiever was. Daar stelden we heel weinig tegenover." Na wat omzettingen kreeg de thuisploeg, zoals Den Ouden het noemt, "wat meer controle over de wedstrijd, overigens zonder echt gevaarlijk te worden." Hij weet, dat Hermes DVS één van de favorieten genoemd wordt. "Dat gaan we niet uit de weg. We moeten uit deze wedstrijd lering trekken en de komende weken tegen wat mindere tegenstanders het ritme uit de oefenwedstrijden weer zien op te pakken."

Overige resultaten: SSS-KethelSpaland 3-3, HBSS-Duinoord 0-3, Spartaan'20-PPSC 0-1, VFC/za-SVV/za 5-1, Excelsior'20-Meeuwenplaat 3-0, VFC/zo-SVV/zo 1-1.

Meer berichten