Foto:

Column Help ik ben een advocaat: Vragen staat vrij

In een mensenleven kan het gebeuren dat het tijdelijk of gedurende langere tijd niet zo heel lekker loopt met de financiële huishouding, schrijft Joop Hardam in zijn column in Nieuwe Stadsblad.

Onbedoeld en ongewild kunnen u of ik werkloos of arbeidsongeschikt worden. Of iemand in onze nabije omgeving overlijdt plotseling, waardoor we behoorlijk van slag zijn en de administratie voor even niet helemaal op orde hebben. Ook het verbreken van een relatie kan op dit vlak ongewenste gevolgen hebben.

Van kastje naar de muur

Dan hoeft er nog niet direct een (extra) man of vrouw overboord te zijn. Het wordt pas een stuk lastiger om een pasklare oplossing te vinden wanneer u of ik langer dan eigenlijk nodig met een probleem rond blijven lopen.

In zowel Schiedam als Vlaardingen zijn er volop welzijnsinstellingen en bedrijven gevestigd die op vrij essentiële onderdelen dezelfde hulp aanbieden. Enver, Minters en Humanitas Thuisadministratie zijn er slechts een paar voorbeelden van. Verder zijn er maar liefst 6 Wijk Ondersteunings Teams (WOT´s) in Schiedam en 4 wijkteams in Vlaardingen.

Duizelig

Je zou als inwoner bijna duizelig worden van zoveel keuze. Waar bent u precies aan het juiste adres? Er wordt zonder twijfel merendeels goed en nuttig werk verricht om mensen zo mogelijk weer op eigen benen te laten staan. Toch komt het helaas nog wel eens voor dat mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd en tussen wal en schip geraken.

Zelfs al is het 5 minuten voor 12 of 10 seconden voor 12, het hoeft beslist nog niet te laat te zijn. Laat vooral wat van u horen. Vragen staat vrij. Wacht niet te lang met bijvoorbeeld het inschakelen van de nodige gespecialiseerde rechtsbijstand. Welk onderwerp het ook betreft, we kunnen en zullen u op weg helpen naar een ervaren en deskundige professional in de regio Rotterdam waar u terecht kunt.

Reacties?
hardam@mhz-advocaten.nl

Meer berichten