Burgemeester Lamers met het briljanten echtpaar Assendorp-Stolk en hun bloemen.
Burgemeester Lamers met het briljanten echtpaar Assendorp-Stolk en hun bloemen. (Foto: Marius Schinkel)

En nu op naar de 70 jaar getrouwd!

Het echtpaar Assendorp-Stolk vierde feest op 22 juli 2018. Dat is nog te zien aan de slingers die aan het plafond hangen met tekst: 65 jaar getrouwd en aan de prachtige boeketten bloemen die de woonkamer sieren. Bruid en bruidegom Riet en Wim: ,,Ja, wij zijn 65 jaar getrouwd en we gaan op naar de 70, want we moeten onze eerste spijt nog krijgen!"

Door Kathy Huitema

Schiedam - Dat stralen ze uit. Dat ze blij en gelukkig zijn met elkaar. Een lot uit de loterij. ,,Nee, aan loterijen doen we niet. We hebben aan elkaar de hoofdprijs!"

Al vanaf het moment dat ze elkaar kennen. Dat was begin jaren vijftig van de vorige eeuw. Ze hebben elkaar niet ontmoet. Nee. Willem was een vriend van Jaap, een van de dertien broers van Riet en hij wás hij bij de familie Stolk of hij kwám er.

Een eindje fietsen

Op een dag zei hij: ,,Riet zullen we een eindje fietsen?" Ze stappen samen op, fietsen door Rotterdams dreven en komen Willems zus tegen.,,Ha ha!", lacht ze, ,,kijk nou, mijn kleine broertje heb verkering!"

Mevrouw Riet Assendorp: ,,Wat ik niet leuk vond was dat we min of meer 'betrapt' werden; heel leuk vond ik dat Wim en ik vanaf dat moment verkering hadden. Ja, toen was het aan tussen ons!"

Trots

Willem kreeg als 13-jarige jongen werk bij zouthandel Kloek. ,,Ik werd aangenomen als 'zakjesplakker' maar had meteen het gevoel: bij dit bedrijf voel ik me thuis. Dat gevoel bleek te kloppen. Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd mij na 48 jaren trouwe dienst te benoemen tot Lid in de Orde van oranje Nassau. Daar ben ik nog steeds trots op."

Willem en Riet zijn echte Rotterdammers, maar wat zijn ze blij dat ze nu gehuisvest zijn in Schiedam: ,,We wonen hier naar alle tevredenheid in dit Schiedamse hofje. Ik stap op de bus om boodschappen te doen", zegt mevrouw Assendorp. Meneer stapt op de fiets.

Bijzonder

,,Fietsen ben ik blijven doen. Eerder met ons hele gezin, tijdens vakanties fietsten we hele provincies aan elkaar. Nu stapt mijn vrouw op de bus, ik fiets en samen doen we boodschappen."

Echtpaar Assendorp: ,,Wij vonden het bijzonder dat burgemeester Lamers ons persoonlijk kwam feliciteren met ons briljanten huwelijksfeest en een prachtig boeket bloemen overhandigde."

Meer berichten