Conny Noordijk en Patries Martens van mozaïekvereniging Stukjes aan de Singel in Schiedam exposeren op Hodenpijl.
Conny Noordijk en Patries Martens van mozaïekvereniging Stukjes aan de Singel in Schiedam exposeren op Hodenpijl. (Foto: pr)

Schiedamse 'stukjes' te zien in expo Op Hodenpijl

Schiedam / Schipluiden - Conny Noordijk en Patries Martens zijn al jaren met veel plezier lid van mozaïekvereniging Stukjes aan de Singel in Schiedam. ,,Wij zijn trots dat wij de hele maand augustus, een deel van ons werk mogen exposeren in het mooie gerestaureerde kerkje van op Hodenpijl in Schipluiden", melden de dames.

Zoals ook veel van onze andere leden zijn de dames helemaal in de ban van mozaïek en de veelzijdigheid hiervan. Glas is voor ons favoriet maar ook afval- en restmateriaal en een combinatie hiervan. Patries Martens: ,,Ik maak beelden die zich in mijn hoofd nestelen. Dat kan een ervaring zijn, iets wat me raakt, of een bestaand beeld dat roept om een eigen interpretatie.

"De mens in de natuur om hem heen spelen in onderwerpkeuze een grote rol. Ik laat me uitdagen door met hard materiaal (glas) zachte beeltenissen te creëren."

Gaudí

Conny Noordijk: ,,Momenten die ik wil vasthouden probeer ik in een paneel te vangen. Op deze wijze vertel ik een verhaal. Dat kan een levensverhaal zijn, maar ook een mooie herinnering. Ik verwerk graag gezichten en ogen in mijn werk en probeer daarmee emoties over te brengen.

"Glas is hierbij favoriet, al gebruik ik ook (gevonden) voorwerpen en materiaal uit de natuur. In mijn wereld van gekleurd glas kom ik helemaal tot rust. De (Spaanse) natuur en mijn favoriete kunstenaars, Jan Sluijters, Hundertwasser maar ook Gaudí zijn voor mij een inspiratiebron."

Meer berichten