Foto:

Fietsende bezoeker van harte welkom in Schiedam

Het stimuleren van fietsen begint bij het veilig kunnen stallen van de fiets. De gemeente Schiedam breidt daarom de mogelijkheden om fietsen te stallen in het centrum van Schiedam uit. Er worden tussen 20 augustus en 21 september ruim 180 fietsnieten bijgeplaatst.

Schiedam - Met de enige tijd terug geopende stalling aan het Broersveld biedt de gemeente de fietsende bezoeker van het centrum een droge en veilige fietsenstalling. De fietser die hoofdzakelijk aan de noordzijde van het centrum moet zijn wordt nog niet voldoende bediend.

Om ook de bezoekers van het ABC-complex, de markt en de eet- en drinkgelegenheden rondom de Grote Markt voldoende fietsparkeermogelijkheden te bieden, worden deze nu uitgebreid.

Kwaliteit

De uitbreiding van mogelijkheden om fietsen te stallen aan de noordzijde van de Hoogstraat wordt meegenomen in het nieuwe inrichtingsplan. Dit wordt gedaan in overleg met bewoners en ondernemers.

De uitbreiding fietsparkeermogelijkheden in het centrum wordt uitgevoerd vanuit het Uitvoeringsprogramma Fietsen 2016 – 2020. De focus lag de afgelopen jaren op het fietsnetwerk. De komende jaren zet de gemeente sterk in op kwalitatief goede stallingsvoorzieningen.

Meer berichten