Wethouder Marcel Bregman  verzekerde dat de hondenverenigingen nu niet meer bang hoeven te zijn voor een verhuizing.
Wethouder Marcel Bregman verzekerde dat de hondenverenigingen nu niet meer bang hoeven te zijn voor een verhuizing. (Foto: Gerard Verver)

Feest bij opening Dog Training School

We zijn al twee keer verhuist in vijf jaar. Nu hopen we eindelijk rust te krijgen en een vaste plek op de nieuwe locatie in het Beatrixpark. Dat zegt Sylvia de Jong onomwonden tot de nieuwe wethouder. De Dog Training School (DTS) is neergestreken aan het eind van de Parkweg samen met de twee andere hondenclubs van Schiedam. De honden maakt het niets uit; het is feest en ze mogen laten zien wat ze kunnen.

Door Frank Willemse

Schiedam - Niet langer op sportpark Harga maar door de woningbouw daar werd DTS gedwongen te verhuizing naar het Beatrixpark. Zaterdag was de officiële opening door wethouder Marcel Bregman die verzekerde dat de hondenverleningen nu een mooie locatie hebben en niet meer bang te zijn voor weer een verhuizing. Die toezegging werd overstemd door het geblaf van de honden die met hun baasjes lieten zien wat ze op school en training hebben geleerd.

"Er zijn geen slechte honden alleen maar slechte baasjes." Dat zegt hondentrainer Jan de Jong die met vrouw Sylvia en animator van de hondenschool DTS is.

Sociaal en gezellig

Met cursussen als gehoorzaamheid of puppy leren wordt vooral de baasjes en bazinnetjes geleerd hoe een hond sociaal en gezellig kan zijn. Niet de hond is vals maar aan de opvoeding is slecht. Dierengedrag herkennen en met de hond een hecht duo vormen, dat leren ze je hier.

Vanmiddag na de opening zijn er demonstraties van wat een training kan doen voor de hondenbezitters. Zoals een demonstratie met 'gevaarlijke' honden als terriërs en bulldogs die ondanks slechte imago hier poeslief zijn.

Ook werkhonden als Duitse herders laten hun tanden zien. En grijpen op verzoek van de baas een zwaar beschermde pakman. Maar op commando van de baas gaat bij gedwee maar dreigend voor zijn prooi zitten. De andere honden als Pekinees of Border Collie oefenen vrolijker frisbee vangen en stormen enthousiast over de hindernisbaan. De honden hebben er duidelijk plezier in.

Beste vriend

''Je moet het karakter van de hond kennen. Wat voor ras is het en wat gaan we samen communiceren. Dat leer je op de cursussen en hoe je je beste vriend toch als een hond moet behandelen", zegt zijn vrouw Sylvia die alles regelt. Daarom hondentraining hoe met elkaar – en met andere honden - om te gaan.

Jammer dat het terrein niet groot is voor internationale wedstrijden voor honden. Want in de hondensport zijn vele disciplines met wedstrijden. Daarom verhuizen de herdershonden van Schiedam naar Spijkenisse met wel een groot veld. Wel blijven hier drie Schiedamse hondenclubs de Dog training School, Brandersstad en GHSV met elk hun eigen cultuur.

Meer weten? Neem dan ook eens een kijkje op de website van de Dog Training School:

dog-trainingschool.nl

Meer berichten