Pas in de slotfase van de competitie lukte het Gokhan Cayir om Excelsior'20 in veilige haven te loodsen, Nu durft hij het aan om voor een top-5 plaats te gaan.
Pas in de slotfase van de competitie lukte het Gokhan Cayir om Excelsior'20 in veilige haven te loodsen, Nu durft hij het aan om voor een top-5 plaats te gaan. (Foto: Persgroep/gsv)

'Dit vriendenteam is rijp voor plaats in linker rijtje'

SCHIEDAM – Wie uit de melding in Excelsior20's weekbrief begreep, dat Semmy Sambo zich weer als kandidaat voor de hoofdmacht had gemeld, heeft het mis. De in het seizoen 2016/2017 veel scorende en na een jaar GLZ/Delfshaven weer in Thurlede neergestreken aanvaller kiest namelijk voor een basisplaats in het derde.

Dat is ongetwijfeld een hard gelach voor de teamleiding van de hoofdmacht, die ook al niet meer hoeft te rekening op routinier en topscorer 2017/2018 Leon Roozen. De bijna veertiger kiest voor een stapje-terug. Trainer Gokhan Cayir, die zijn elftal pas in de slotfase uit de degradatiezone loodste, laat zich er echter niet door uit het veld slaan. Een jaar geleden hoopte hij, dat Chris Delgado Sambo's rol zou overnemen. Hij scoorde achtmaal, maar is inmiddels de nummer 10. "We gaan dadelijk maar eens kijken wie de aanval gaat leiden." Vooralsnog is Marco Clarijs een belangrijke kandidaat. De teruggekeerde Mike Zonnevijlle gaat met Aykut Nargün de competitie aan voor een plaats onder de lat. Gokhan Cayir kijkt gretig uit naar het nieuwe seizoen, dat hij met wedstrijden tegen SVV en VFC alvast veelbelovend en boeiend noemt. Ondanks het moeilijke vorige jaar durft hij nu trouwens zonder gene te tekenen voor het linkerrijtje. "En waarom niet? Deze groep is al drie jaar bij elkaar, vormt een collectief en gaat voor elkaar door het vuur. Dat moet zich toch een keer gaan uitbetalen."

Meer berichten