De Raya van Krimpens gingen als 'Wandelaars uit Kethel' naar Nijmegen. Ze liepen viermaal 40 kilometer, genoten en vierden het als overwinning op zijn ziekte. (Foto: PR).
De Raya van Krimpens gingen als 'Wandelaars uit Kethel' naar Nijmegen. Ze liepen viermaal 40 kilometer, genoten en vierden het als overwinning op zijn ziekte. (Foto: PR). (Foto: )

'Wonder dat ik dat na alle misère voor elkaar kreeg'

SCHIEDAM – Voor Sjaak Raya van Krimpen was een ommetje rond zijn huis zo'n drie jaar geleden een hele opgave. Hij was net geopereerd, kreeg chemokuren, daarna een hartstilstand, raakte in coma, werd door de brandweer uit huis getakeld en werd na drie dagen in een ziekenhuisbed wakker. In Nijmegen liep hij vorige week viermaal 40 kilometer.

Hij noemt dat een overwinning op zichzelf. Met dank ook aan zijn vrouw, die hem op sleeptouw nam nadat de artsen hem hadden aangeraden te gaan wandelen. "Dat is goed voor je", kreeg hij als advies. Het ommetje werd steeds groter: eerst drie kilometer en vervolgens ging het vanuit Kethel richting Delfland. Dan kwam hij thuis en constateerde verbaasd, dat ze toch wel een heel eind hadden gelopen. "Ik vond het een wonder, dat ik dat na al die misère voor elkaar kreeg." Zo kreeg het wandelvirus het Kethelse duo te pakken. Zeker na de 25 km van de Vlaardingse Haring en Bier Wandeltocht en de opluchting, nadat de artsen hem schoon verklaarden. In Nijmegen moest de genezing gevierd worden, vonden ze. en noemden zich speels WUZ: Wandelaars uit Kethel. "Spijt, dat we het gedaan hebben, hebben we geen moment gehad." Of er een vervolg komt weten ze niet . "Het is de drukte, die ons tot nadenken stemt. Direct na afloop hebben we gezegd: Dat doen we nooit meer." Een etmaal later, geeft hij toe, slaat de twijfel al toe. "Het is zo'n mooie belevenis."        

Meer berichten