Logo nieuwestadsblad.nl


"Non vedo l'ora di iniziare", meldt Schiedammer Dennis van der Heijden op de site van zijn nieuwe werkgever Carpi FC 1909. "Ik kan niet wachten om te beginnen". Een nieuw avontuur lonkt. (Foto: Carpi FC)
"Non vedo l'ora di iniziare", meldt Schiedammer Dennis van der Heijden op de site van zijn nieuwe werkgever Carpi FC 1909. "Ik kan niet wachten om te beginnen". Een nieuw avontuur lonkt. (Foto: Carpi FC) (Foto: )

Dennis van der Heijden voor drie jaar naar Italië

SCHIEDAM – Dennis van der Heijden werd in februari 2016 een aanbeden Hagenaar. De toen nog in Schiedam wonende spits schoot ADO met twee treffers van 2-1 verlies naar 2-3 winst. Voor de aanvaller lonkte een fraaie toekomst. Die lijkt er na wat omzwervingen aan te komen nu hij een contact tekende bij de Italiaanse Serie B-club Carpi.

De in 2016 nog net 18-jarige spits kreeg niet de credits, die na zo'n explosie verwacht mocht worden. "Ze gaven me niet de kans om te doen waar ik denk toe in staat te zijn, dat is scoren. Ze zagen meer in een ander. Toch denk ik, dat ik voor Nederlandse begrippen een goede spits kan worden." Vandaar, dat hij zich een half jaar na dat verrassende optreden op Woudestein verheugde op de nieuwe kans, die Volendam, waar hij op huurbasis aan de slag ging, hem bood." Ook daar ging het niet voor de wind. "Ik kreeg er de tijd niet om me te ontwikkelen." Zo belandde hij weer op de bank, maakte vervolgens de overstap naar Almere City en kreeg ook daar niet de speeltijd waar hij op rekende. Hij had niet de indruk, dat hij niet serieus genomen. "Zeker niet. Maar ik denk, dat ze te snel iets verwachtten. Ik ben nog jong en heb tijd nodig." Die hoopt hij te krijgen bij het Noord-Italiaanse Carpi, dat hem voor drie jaar vastlegde. "Daar spreekt vertrouwen uit", voelt hij. "Ze zullen me vast niet meteen in het diepe gooien. Maar als ze het doen, zal ik er staan."

Meer berichten
Shopbox