Logo nieuwestadsblad.nl


Zesentwintig Schiedamse kinderen die werkten aan de film 'De Bende van de bieb & een gruwelijk huwelijk'.
Zesentwintig Schiedamse kinderen die werkten aan de film 'De Bende van de bieb & een gruwelijk huwelijk'. (Foto: )

Kinderen schitterden bij première eigen film

Schiedam - De première van de film 'De Bende van de bieb & een gruwelijk huwelijk' heeft op woensdagavond 27 juni plaatsgevonden bij Wenneker Cinema. De film is gemaakt voor en door Schiedamse kinderen van verschillende basisscholen naar de erfgoedverhalen uit het SchavUIT-doeboek, een educatief project van de Kleine Ambassade.

In aanwezigheid van ruim 180 familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden presenteerden de jonge cast en crew hun spiksplinternieuw filmavontuur. Zesentwintig Schiedamse kinderen werkten mee aan de film, daarnaast vertolkten andere Schiedammers gastrollen, waaronder stadsecoloog Hans de Kruijf, spoken word artiest Charlie Dichter en edelsmid Rob van der Ham. Na de première werden alle acteurs met veel gejuich ontvangen op de rode loper, waar zij schitterden als echte filmsterren.

De film is te zien via het Youtube kanaal van Studio PLU!S. Ook wordt de film in delen uitgezonden door Stadsomroep Schiedam in de uitzendingen van Studio PLU!S.

De film maakt deel uit van het project Klassefilm, een initiatief van de Kleine Ambassade en Wenneker Cinema. Dit project laat kinderen kennismaken met alles wat komt kijken bij het maken van een film.

Meer berichten
Shopbox