Logo nieuwestadsblad.nl


Met de Nieuwe Maas op de achtergrond wordt jong en oud aan de Maasboulevard zes dagen sportief bezig gehouden. (Foto: Southbeach)
Met de Nieuwe Maas op de achtergrond wordt jong en oud aan de Maasboulevard zes dagen sportief bezig gehouden. (Foto: Southbeach) (Foto: )

Maasboulevard wordt weer zes dagen een sportstrand

SCHIEDAM – South Beach komt er aan. Met weer zes dagen sportieve bezigheden en voor ieder wat wils. Voor jong en ouder. Met beachsoccer, handbal, rugby, korfbal, urban sports en nog veel meer, leert het programma, dat te vinden is op http://southbeachschiedam.nl/programma/

Aan de Maasboulevard is vanaf dinsdag 3 juli tot en met zondag 8 juli dagelijks vanaf het ochtendgloren totdat de duisternis valt, bijna geen minuut onbezet. Dat levert een trots gevoel op bij het vijftal, dat het programma ingevuld heeft: Lisanne van der Veen, Mischa Keemink, Ed Molenaar, Marvin Janssen en Rudy Bänffer. "We denken, dat we weer voor een uitdagend programma hebben kunnen zorgen". De komende dagen wordt voor het vierde jaar driehonderd kuub zand aangevoerd om van het gras tijdelijk een sportstrand te maken. Zo ontstaat, zoals de affiche het noemt, 'het meest veelzijdige sportevenement van de regio'. Met bijvoorbeeld beachsoccer (op woensdag voor jeugdteams en zaterdag en zondag de voorrondes van het NK), sportochtenden voor leerlingen uit het basisonderwijs, op zaterdag workouts en op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur aandacht voor senioren. Beweegaanbieders laten dan via clinics en met informatie-stands zien welke beweegmogelijkheden er voor hen zijn.

"En nu maar hopen dat we dit jaar eens gezegend worden met mooi weer."

Meer berichten
Shopbox