Foto: Foto:

Scherp als gras

Het kan ons allemaal wel eens per ongeluk overkomen. Een vinger snijden aan een grasspriet of kartelige rietstengel met een wond (plus pleister) tot gevolg. De behoorlijk gevoelige zenuwuiteinden in de vingertoppen sturen dan een pijnsignaal naar de hersenen. Er zijn maar liefst 8.000 grassoorten met stuk voor stuk bijzondere kenmerken.


De advocatenfamilie is in relatief korte tijd meer dan dubbel zo groot geworden met vandaag de dag ruim 17.000 verschillende individuen. Ook bij die soorten geldt dat deze bij lange na niet altijd scherp en stug genoeg zijn om je als rechtzoekende aan te kunnen bezeren. Sterker nog: veruit de meeste advocaten verrichten nuttig en prima werk.


Toch is het ook voor iedere rechtzoekende in Schiedam en omgeving helaas nog nodig om goed op te letten of je wel of niet terecht komt bij een advocaat die voldoende thuis is op het terrein die past bij een probleemsituatie en de nodige ervaring op dit vlak heeft opgedaan.
We zouden mogen verwachten dat de Orde van Advocaten veel vaker of een stuk beter toezicht houdt of een advocaat daadwerkelijk zijn/haar kennis zo goed als mogelijk bijhoudt die aansluit bij de praktijk en werkelijkheid. Niets is echter minder waar. In plaats daarvan ontving iedere advocaat in Nederland eerder deze maand een enthousiaste oproep van de Orde om toch vooral te komen naar een ontbijtsessie over gedragsregels van 7.30-9.30 uur.


Nu zal u mogelijk denken: "maar dat is toch een goed bedacht, mooi en welkom initiatief? Als plaats van locatie was echter gekozen voor een hotel in het zeer nabijgelegen Groningen en kreeg als bekakte titel "Hoe heurt het?" Veel asocialer en onpraktischer kan het bijna niet worden, zouden we zeggen. Wie dit heeft verzonnen, is vast zo scherp als gras.

Joop Hardam

Reacties? E-mailadres: hardam@mhz-advocaten.nl

Meer berichten