Logo nieuwestadsblad.nl


Meld je aan bij de Provenier voor S-Dining, een gezellig avondje dineren waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Meld je aan bij de Provenier voor S-Dining, een gezellig avondje dineren waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten. (Foto: )

Solo's dineren samen in De Provenier

Restaurant De Provenier organiseert elke tweede woensdag en laatste zondag van de maand een driegangendiner voor singles, mensen waarvan partner of vriend niet mee kan, of mensen die het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. De eerste edities zijn op 11 en 29 juli.

Door: Frank Willemse

Schiedam - Samen uit eten, dan komen de gesprekken en gezelligheid vanzelf. "In de horeca praat je gemakkelijk met je buurman of -vrouw. Dat gaat vanzelf met eten en een drankje erbij." Zo legt eigenaar en chef kok van restaurant De Provenier Marcel van Suylekom uit.

Daarom gaat hij elke maand 'S-Dining' organiseren waarbij hij 'solo's' aan lange tafels een chef special opdient om de gasten eens lekker culinair te verwennen. Geen treurige avond voor 'zielenpoten' of alleenstaanden, maar juist een open avond waar je tijdens het eten elkaar kan ontmoeten. Dat is het nieuwe concept van de 37-jarige ondernemer.

Beslist geen datingavond maar een eetfestijn voor mensen die niet graag alleen uitgaan. Niet alleen voor de weduwe maar ook voor de man of vrouw die (even) geen vriend of partner heeft. Volgens Van Suylekom zijn deze alleenstaanden of singles een groeiende groep die ook behoefte hebben aan contact en lekker eten. Het idee voor speciale solo diners kreeg hij in gesprekken met vaste klanten die daar spontaan op reageerden. ''Dat gaan we doen'', besloot hij enthousiast. Zijn restaurant in een monument kent verschillende stijlkamers waar de solo's dineren aan lange tafels. Zijn advies: "Durf over onze drempel te stappen en meld je aan bij de Provenier."

Het Proveniershuis heeft verschillende stijlkamers die verwijzen naar het verleden zoals Schiekamer, Aula en Regentenkamer waar vroeger deftige bestuurders vergaderden. Daar opende de Hellevoeter twee jaar geleden zijn restaurant De Provenier waar hij zich tussen de pannen en potten botviert op de Franse keuken. Geen hamburgers maar dagverse producten als vis, groente en vleesgerechten. Met eervolle vermeldingen in de vakpers in het midden en hogere segment van de keukenbrigade.

Op woensdag  start het diner om 19:00 uur. Op zondag om 18:00 uur. Aanmelden of reserveren kan door te mailen naar info@restaurantdeprovenier.nl of bel (010) 765 03 96. Eventuele dieetwensen of allergieën kunt u gelijk doorgeven. Het adres is Overschiesestraat 7, 3111GB Schiedam.

Meer berichten
Shopbox