Logo nieuwestadsblad.nl


Foto:

Argos Mobiel breidt tijdelijk bestemmingen uit

In februari van dit jaar ging Argos Mobiel door als vrijwilligersinitiatief, mede dankzij een subsidie van de gemeenten Schiedam en Vlaardingen. Inmiddels zijn zo'n 60 vrijwilligers gestart als chauffeur. Iedereen kan voor korte ritjes binnen de eigen gemeente terecht bij Argos Mobiel, inclusief het Vlietlandziekenhuis vanuit Vlaardingen.

Schiedam - Van zaterdag 30 juni tot en met zaterdag 25 augustus worden daar vanwege het uitvallen van tramlijn 24 enkele bestemmingen aan toegevoegd. Vanuit Vlaardingen Holy zijn dat DrieMaasStede aan de Voorberghlaan en winkelcentrum Hof van Spaland. Vanuit Schiedam Noord rijdt Argos Mobiel tijdelijk naar winkelcentrum de Loper in Holy.

Argos Mobiel rijdt op werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en vervoert inmiddels zo'n 500 mensen per week. Karin Hersbach van Argos Zorggroep: "We zijn blij dat we snel na de doorstart zoveel vrijwilligers aan ons hebben gebonden en dat we weer op volle sterkte zijn. Hierdoor kunnen mensen voor wie om welke reden dan ook geen redelijk alternatief beschikbaar is binnen Vlaardingen of Schiedam toch mobiel blijven. We vervoeren van deur-tot-deur, maar we doen ook haltes van de RET aan.''

1 reactie
Meer berichten
Shopbox