In gedachten verzonken is Ruud Spierings op weg naar de kleedkamer. Ontevreden is hij zeker niet: zijn manschappen leverden een prima tweede competitiehelft af. (Persgroep/gsv)
In gedachten verzonken is Ruud Spierings op weg naar de kleedkamer. Ontevreden is hij zeker niet: zijn manschappen leverden een prima tweede competitiehelft af. (Persgroep/gsv) (Foto: )

'Die gasten hebben het hartstikke goed gedaan'

SCHIEDAM – KethelSpaland had de tweede helft van de competitie schadevrij kunnen afsluiten, ware het niet dat OHVV nog even een punt wilde maken en de heren met 4-0 verlies liet vertrekken. Trainer Ruud Spierings rekende het de mannen niet aan. "Ach, de laatste wedstrijd. De druk was er af."

Waar de zondagsector van KethelSpaland in de eerste twaalf wedstrijden 16 punten oogstte, voegde het in de tweede reeks 27 aan toe. Het was niet genoeg om een periodetitel te pakken of de kopgroep te bereiken, maar wel om een goede indruk achter te laten en op de vijfde plaats als koploper van de middenmoot te finishen. Spierings had de lat eigenlijk niet eens zo hoog gelegd. "We hadden een vervelend jaar achter de rug met steeds weer ploegen die uit de competitie gehaald werd en wij voorlaatste werden. Komt nog eens bij, dat de start met, vier punten uit zes wedstrijden, ook niet echt florissant was." Een analyse leert dat veel van die verliespunten niet echt een schande waren. "Dat was tegen de ploegen, die later ruim boven ons eindigden." Toch zinde het hem niet. Hij noemt het toeval, dat alsnog het juiste recept gevonden werd. "We willen aanvallen, de tegenstander bij de strot grijpen. Met als gevolg, dat we achterin te veel ruimte weg gaven. Heb ik ze gezegd: laten we de ruimtes wat kleiner te maken." En als trotse trainer. "Die gasten hebben het hartstikke goed gedaan."        

Meer berichten