Logo nieuwestadsblad.nl


Roel, Pepita, Minke en Ben zijn supertrots op hun medewerkers.
Roel, Pepita, Minke en Ben zijn supertrots op hun medewerkers. (Foto: )

Frankeland gaat hoge ogen gooien: 'Ver bovengemiddeld tevreden'

Kor Kegel

In de 'strijd' om de landelijke titel Beste Werkgever heeft de Frankelandgroep opnieuw zeer hoge scores behaald. Daarmee lijkt de Frankelandgroep voor het derde jaar in successie af te stevenen op de uitverkiezing in de categorie 'Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en thuiszorg'.

Schiedam - Het onderzoeksbureau Effectory en Intermediair maken de definitieve uitslag pas in januari of februari bekend, ,,maar we gaan weer hoge ogen gooien!'' zegt Ben de Koning, bestuurder van de Schiedams-Vlaardingse zorginstelling met vijf locaties en thuiszorg. Op basis van de scores 2017 wist de Frankelandgroep voor de eerste keer de titel te prolongeren met een extreem hoge totaalscore op tevredenheid van 8,9. Ditmaal was het resultaat vergelijkbaar, een 8,8 overall, waar het landelijk gemiddelde van de andere onderzochte instellingen op 7,1 ligt. Wat het werk betreft geven de medewerkers van de Frankelandgroep de volgende cijfers: trots op het werk 9,2 (landelijk gemiddelde 8,3); plezier in het werk 9,1 (landelijk 8); zinvol werk 9,1 (landelijk 8,5); kans krijgen beter te presteren 8,4 (landelijk 7,2); en werkdruk niet te hoog: 76,5 procent (landelijk 55,3 procent). Over het team waar de medewerkers in werken, zijn er de volgende scores: samenwerking binnen het team 8,5 (landelijk 7,9); vertrouwen in collega's 8,5 (landelijk 7,7); vertrouwen in de manager 8,2 (landelijk 7,9).
De cijfers over de organisatie laten opmerkelijk grote verschillen zien tussen de scores van de Frankelandgroep en die van de andere instellingen in Nederland gemiddeld. Organisatie als werkgever een 9 (landelijk slechts 6,9); trots op de organisatie 9,1 (landelijk 7,1); zich gewaardeerd voelen door de organisatie 8,7 (landelijk 6,8); vertrouwen in de leiding 8,8 (landelijk 6,9). En over de toekomst denken de medewerkers er zo over: vertrouwen in de toekomst van de organisatie 9,1 (landelijk 7,4); van plan op zoek te gaan naar ander werk buiten de organisatie 3,5 procent (landelijk liefst 10,5 procent). En dan is er nog de Net Promotor Score, die iets zegt over de mate van waarschijnlijkheid waarmee medewerkers hun werkgever aanbevelen bij anderen. Die score komt bij de Frankelandgroep maar liefst uit op 64,1 tegen een landelijk gemiddelde van slechts 4,1. In een intern rondschrijven danken bestuurder Ben de Koning en directeuren Pepita Breugem, Minke de Jong en Roel van Tongeren de medewerkers voor hun inzendingen. Want zeventig procent (808 van de 1166) heeft de door Effectory via de mail uitgezette enquêteformulieren volledig ingevuld en op de juiste wijze verzonden. Ook die respons is hoog als je het vergelijkt met het landelijk gemiddelde. De respons is meer dan genoeg om de resultaten van de enquête betrouwbaar te mogen noemen.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox