Jongeren aan de slag met de casussen over niet-herkende kennis
Jongeren aan de slag met de casussen over niet-herkende kennis (Foto: R. van der Tuin)

Jongeren en professionals in gesprek over zorg

Schiedam - Maandagmiddag 4 juni vond de tweede I’ve Got the #Power Meet-up van dit jaar plaats op het Lentiz LIFE College in Schiedam. Onder de deelnemers waren jongeren van verschillende scholen, maar ook professionals van de gemeente Schiedam, Stroomopwaarts, DSW Zorgverzekeraar en Minters. Zij gingen met elkaar in gesprek over het thema ‘Zorg en jongeren’. Hoe worden jongeren beter bereikt? En hoe kunnen instellingen beter op hun behoeften inspelen?

De middag werd geopend door drie sprekers die hun ervaringen met zorg deelden. Zij brachten het gesprek op gang. Vervolgens gaf Maya Lievegoed een workshop over niet-herkende kennis. Dit zijn de waardevolle vaardigheden die je ontwikkelt wanneer je je moet redden in een bepaalde lastige situatie. Eenmaal bewust van deze vaardigheden kun je ze vaak goed inzetten, in je eigen leven, maar ook binnen de maatschappij. Aan de hand van verschillende casussen oefenden de aanwezigen in het herkennen van niet-herkende kennis bij zichzelf en bij anderen. Iets wat volgens het merendeel van de aanwezigen in praktijk ook vaker zou moeten gebeuren.

I’ve Got the #Power is een initiatief van de Kleine Ambassade in samenwerking met de Gemeente Schiedam. Het programma I’ve Got The #Power geeft jongeren in Schiedam een stem en de handvatten om iets te kunnen veranderen in hun leefomgeving.
Heb je de Meet-up moeten missen, maar wil je toch graag weten waarover is gesproken? Of ben jij een jongeren en heb je een onderwerp dat je aan wilt dragen omdat het in Schiedam meer aandacht verdient. Via www.ivegotthepower.nl kun je contact opnemen.

Meer berichten