Ook dit jaar organiseren Susan Uiterwijk (l) en Willemijn Sneep (r) weer het festival Proef! de Plantage, in het oudste stadspark van Nederland. (Foto: Bart van der Linden)
Ook dit jaar organiseren Susan Uiterwijk (l) en Willemijn Sneep (r) weer het festival Proef! de Plantage, in het oudste stadspark van Nederland. (Foto: Bart van der Linden) (Foto: )

Proef! het festival in de Plantage

Foodtrucks, muziek en meer...

Bart van der Linden

Proef! het eten, proef! de muziek, maar vooral… Proef! de Plantage. Het oudste stadspark van Nederland, in het centrum van Schiedam, is aanstaande zaterdag 9 juni en zondag 10 juni weer het decor van het gratis te bezoeken culturele festival Proef! de Plantage. En voor de tweede keer is de regie in handen van Willemijn Sneep en Susan Uiterwijk.

SCHIEDAM - Ook dit jaar hebben de twee vriendinnen, die allebei opgroeiden aan de Plantage, maar er nu niet meer wonen, weer een uitgebalanceerd programma in elkaar gezet. Omdat de eerste editie vorig jaar juni zo goed beviel, is ook dit jaar het park weer twee dagen omgetoverd tot een festivalterrein met foodtrucks, muziek, kleinkunst en dichters. Na vorig jaar twijfelden ze geen moment: er moest ook in 2018 een festival worden georganiseerd. En zo geschiedde. Susan: "In de zomer van 2016 hadden we al ideeën hoe we het festival wilden gaan opzetten. Het moest iets worden met food, maar daarnaast in combinatie met muziek, kunst en cultuur. Vorig jaar kwam daar nog bij dat het park 250 jaar bestond. Dat was dus een mooie aanleiding om een festival te organiseren." En het werd een succes. Susan: "Er kwamen 3000 bezoekers over twee dagen." Ook dit jaar hopen ze natuurlijk weer op die aantallen en stiekem misschien nog wel meer. Willemijn: "Een belangrijk verschil met vorig jaar is dat we voor deze tweede editie van het festival nóg meer de samenwerking op zoeken. Er werd zo enthousiast op het evenement gereageerd, dat we dit jaar meer partners erbij hebben betrokken." Susan: "Iedereen was positief, dus we wilden de samenwerking nog meer versterken." Willemijn: "Zo werken we onder meer samen met De Kleine Ambassade, de Sodafabriek en de Spellenfabriek, maar ook met de organisaties van Where we've Met en de Music Distillery, die zorgen voor de muziekprogrammering." Verder zijn ook de foodtrucks voorzien van een Schiedams tintje. Susan: "Lucas Drinkwinkel doet weer mee, net als Ketel 1 en ijssalon La Sorpresa." Het ontbreekt de bezoeker aan niets. Of je nu wil chillen in een hangmat, of lekker onderuitgezakt geniet van een hapje en een drankje, het kan allemaal in een ongedwongen sfeer. En nee, stelt Susan, het is niet alleen maar een festival met foodtrucks. "Het is zoveel meer." Willemijn: "We willen blijven vernieuwen en de mensen iets verrassends aanbieden. Het festival is een leuke aanwinst voor Schiedam. Dit park is een verborgen parel in de stad. Je hebt er zoveel mooie kunstwerken en planten." Susan: "We willen het festival delen met heel de regio. En laten zien aan iedereen hoe mooi het park is." Meer weten over Proef! de Plantage? Kijk op www.proefdeplantage.nl.

Meer berichten