(Foto: Gin Festival)
(Foto: Gin Festival)

Gin Festival met uitzicht over de skyline van Rotterdam

Rotterdam/Schiedam - Op het Gin Festival Rotterdam van 23 juni kunnen liefhebbers de Boompjes genever en Gin & Jonnie – Gastrogin proeven, gemaakt door distilleerderij Boompjes Schiedam. 

Het festival in De Cruise Terminal Rotterdam wordt de grootste verzameling gin ooit in Rotterdam die is samengebracht. Honderden merken uit binnen- en buitenland worden gepresenteerd aan de liefhebbers van mooie dranken. 

Wat is een wereldstad Rotterdam zonder Gin Festival, dacht de organisatie die de Cruise Terminal zaterdag 23 juni ombouwt tot Gin-Tempel. Lekker toch, genieten van de skyline van Rotterdam met een koude gin-tonic in je handen. Natuurlijk is het niet alleen maar drinken geblazen. 

Geluisterd wordt er naar sprekers uit verschillende landen die vertellen over hun vak. In alle facetten.  Van het ontwikkelen, distilleren, verpakken tot aan de roemruchte geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails. Dr Gin gaat in zijn Gin-lab verschillende combinaties en garneringen testen totdat er ideale combi's zijn gevonden!

Proeven, proeven, proeven? Er zijn inderdaad tastingsessies waarin verschillende stijlen gin en jenever voorbijkomen. Proost!

(Door Gerrit van Loon)
 

Meer berichten